Agile teamscan

Hoe meet je de agility van een team en de teamleden? De Agile teamscan van Scrum Company is het een middel om dit transparant en inzichtelijk te maken. Het team kan samen, bijvoorbeeld met de agile coach, kijken hoe teamresultaten en samenwerking verbeterd kunnen worden.

Bij zowel startende agile teams als bij teams die al een tijd met elkaar werken kan de teamscan ingevoerd worden. Zo werd de teamscan bijvoorbeeld ingezet bij teams van een grote retailer. Hier diende de scan als startpunt voor een goede discussie met product owners en scrum masters, over waar teams meer coaching en begeleiding nodig hebben.

Bij een andere organisatie bleek dat een team heel hard werkte, maar niet aan de juiste dingen voor de klant. Uit de teamscan en vooral het gesprek erna bleek dat het team behoefte had aan een duidelijke ‘purpose’ en duidelijke kaders. Zodat ze binnen deze kaders de vrijheid konden nemen om het juiste te doen voor de klant.

Wil je meer weten over de toepassing van de scan, stuur dan een e-mail naar Michiel: michiel.vangerven@scrumcompany.nl of bel hem op 06-25 09 16 71.

 

Ieder teamlid krijgt toegang tot de teamscan via een linkje per e-mail. Het invullen van de scan kost circa tien minuten per persoon. De vragen gaan zowel over de agile score op teamniveau als hoe een teamlid zichzelf inschat.

Uit de scan volgt dan ook een visueel overzicht van de totale score van het team en de totale score van teamleden. Het team bespreekt deze resultaten met elkaar en dat kan ook onder begeleiding van een agile coach. Dit gesprek is het belangrijkste onderdeel van de teamscan.

Kijk niet alleen naar de uitslag maar verdiep je als team in de achterliggende data en de antwoorden. Pas als het team de redenen weet van het gedrag en van het getoonde team agility level, kan er gewerkt worden aan performance verbetering. En dat betekent dus dat er concrete acties uit de teamscan komen met als doel om voor de klant snel en waardevol resultaat te leveren.

 

Wil je meer weten over de toepassing van de scan, stuur dan een e-mail naar Michiel: michiel.vangerven@scrumcompany.nl of bel hem op 06-25 09 16 71.

 

Nog vragen over het meten van agility in teams?

Click Here
Back to top