Business DevOps

 

Door je organisatie op de juiste manier in te richten en je infrastructuur, processen en tools aan te passen kun je de time to market van nieuwe producten drastisch verkorten. Door Business DevOps in te richten versnelt de organisatie.

DevOps vindt zijn oorsprong in de software ontwikkeling. De stricte scheiding tussen ontwikkelteams en operations teams zorgde daar bij het implementeren van nieuwe software voor grote problemen.  DevOps combineert een wendbare infrastructuur met een wendbare operatie door ontwikkeling, implementering en onderhoud in één team te combineren. DevOps is niet alleen maar een set technische best practices maar ook een mindset. De lessen uit dit vakgebied zijn daarom ook uitstekend toepasbaar buiten de software.

Daarnaast levert de intregratie van change en run hogere kwaliteit en minder fouten op. DevOps is daarmee geschikt voor alle organisaties die last hebben van verkokering en die meer tempo willen maken in hun productontwikkeling. Implementatie van principes als:

  • Continuous Delivery
  • Continous Integration
  • Het zo veel mogelijk automatiseren van infrastructuur en processen
  • Het van meet af aan betrekken van de operatie bij het ontwikkelen van producten levert in elke organisatie grote waarde op.

Benieuwd naar wat DevOps voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Michiel van Gerven via michiel.vangerven@scrumcompany.nl / 06-250 916 71

 

Wil je meer weten over Business DevOps, stuur dan een e-mail naar Michiel: michiel.vangerven@scrumcompany.nl of bel hem op 06-25 09 16 71.

 

Nog vragen over Business DevOps?

Click Here
Back to top