Gemba Walk

 

Een belangrijk fundament voor verbeteringen, is weten wat er écht gebeurt op de werkvloer. “Gemba” is het Japanse woord voor “werkelijke plaats”, met andere woorden, daar waar het werk wordt uitgevoerd. Een zogenaamde “Gemba Walk” is een mooie werkwijze om door observatie aan die werkvloer te werken.

plaatje van twee collega's bij een bord

Met een Gemba walk kijken we vanuit het hele systeem naar de manier van samenwerken, hoe de workflow momenteel loopt en in hoeverre we welke agile werkwijze kunnen introduceren of verder uitbouwen. De thema’s van de Gemba walk zijn:

  • Samenwerking & transparantie
  • Agile mindset
  • Processen
  • Leiderschap & cultuur

Tijdens de Gemba walk lopen onze coaches rond om de werkvloer te observeren. Bij de koffieautomaat, maar ook bij bijeenkomsten waar de druk hoog oploopt. We sluiten aan bij het ritme van de organisatie en hebben korte 1-op- 1 gesprekken. Op basis van de inzichten op de Gemba, maken we een interactieve schets van het (agile) groeipotentieel van de organisatie. Dit is een goede basis voor een agile transformatie of een andere doorontwikkeling van de organisatie.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Gidion Peters via gidion.peters@scrumcompany.nl / 06-42 61 44 61

 

Wil je meer weten over Gemba Walks, stuur dan een e-mail naar Gidion: gidion.peters@scrumcompany.nl of bel hem op 06-42 61 44 61.

 

Nog vragen over Gemba Walks?

Click Here
Back to top