Over ons

Willy Zelen

Agile Scrum coach
Over Willy
In agile, wendbare organisaties krijgen zelforganiserende (zelfsturende) teams ruimte. Dit betekent enerzijds veel voor de rol van leiders / managers bij transities. Anderzijds gaan ook teams anders samen werken. Zelforganisatie helpt teams enorm om voor de klant echt waarde op te leveren. Daarnaast is het werken in zo’n team vaak een stuk leuker!

In mijn werk als ondernemer en organisatieadviseur merkte ik hoe ingewikkeld we het elkaar soms maken. De medewerkers die direct contact hebben met de cliënt/ klant/ consument/ patiënt willen heel graag het goede doen maar voelen zich belemmerd door een gebrek aan mandaat, overdadige processen, geen veiligheid in het team of een controlerende leidinggevende. Een van de mogelijke antwoorden zit in zelforganisatie met hulp van agile werken of een andere sociale technologie. En of je dat dan met Agile portfolio’s, squads, Scrum, Sociocracy 3.0 of Holacracy doet, dat maakt helemaal niets uit. It’s all about the mind-set.

Agile zijn als organisatie, team, individu en als leider staat of valt voor mij bij open communicatie, sociale veiligheid én bij verantwoordelijkheid nemen. En mijn grote passie is zelforganisatie en agile leiderschap. 

Trefwoorden
Veiligheid, lef, aanpakker, denken-en-voelen-combinatie, leidinggeven, agile leiderschap, transformatie, zelforganisatie / zelfsturing

Tijd voor lef en zelforganisatie?
Neem dan contact op met Willy:
willy.zelen@scrumcompany.nl / 06-15610921

Blogs van Willy

Bekijk alle blogs van Willy

Willy is mede-auteur van het Agile HR boek

Meer informatie over Zelforganisatie en Agile Leiderschap

Socialise with me
Back to top