Overzicht

Agile HR online training

Organisaties willen hun wendbaarheid en flexibiliteit vergroten, zodat ze klanten kunnen verrassen en sneller inspelen op verandering. De bijdrage van HR daaraan is essentieel. Na het doorlopen van deze online Agile-HR training ontvang je het internationaal erkende ICP-TAL certificaat.

Onze Agile HR training heeft een 8.9 waardering

Update Coronavirus

Locatie
Online
Prijs
€ 1.095,-
Eerstvolgende startdatum
22 april 2020
Training duur
4 ochtenden

Word Agile HR specialist met onze online training!

Interessante 3-daagse, waarbij er werd ingezoomd op hoe je verschillende HR-instrumenten wendbaarder kan inrichten. 2 van de 3 dagen waren, door de corona, online. Dat ging uiteindelijk bijzonder goed.
Christiaan Janssen
HR adviseur - Radboud University via Reijn
Agile HR: een wereld gaat voor je open. Praktisch, toepasbaar, best practices, handvaten, inzichten, methodes, materiaal, moderne visie op HR en organisatie ontwikkeling. Heel aansprekend en interactief gebracht door Brenda en Gidion. Een aanrader voor HR vakgenoten!
Lydia Rongen
Hoofd HR - Mediacollege Amsterdam
Wil jij de wereld van Agile HR leren kennen en ervaren? Dan raad ik je deze training aan. Gidion en Brenda hebben mij op een inspirerende manier geholpen bij het begrijpen en ervaren van Agile HR door te doen! Verhelderende casussen, uitdagende oefeningen, aan de slag met je eigen organisatie. Goede balans tussen theorie en praktijk. Daarnaast complimenten voor het snelle schakelen van een training op locatie naar een online training in één weekend! En niet te vergeten de leuke, interactieve groep. Bedankt!
Jessica van Heeswijk
Projectmanager & product owner - Reijn
Ik vond het een zeer waardevolle training.Een goede combinatie van theorie, interactie en praktijkcases. Na deze training heb ik een mooie rugzak vol met kennis rondom Agile HR waar ik direct mee aan de slag kan! Aanrader dus voor alle HR professionals !
Angelique Scholten
HR Business Partner - Geldmaat
Professioneel aangepakt en goed ingespeeld op de actuele wensen van de deelnemers. Ook online goed geregeld, faciliteiten waren goed in orde. Bovenal positief over deze partij, een aanrader voor anderen.
Annemarie Kruizinga
Adviseur P&O - MEE & De Wering

Data

 • 22, 23, 29 & 30 april 2020
 • 6, 7, 13 & 14 mei 2020

Wat is Agile HR?

De toenemende wens om wendbaar te zijn als organisatie en als mens, heeft geleid tot een stevige vernieuwing van wat we traditioneel onder HR verstaan en heet: Agile HR. Agile HR kent vier niveau’s: organisatie, afdeling, teams en instrumenten. In de onderstaande animatievideo leggen we uit wat Agile HR is en welke rol HR heeft in een wendbare organisatie.

Wat heb je nodig?

Dit heb je nodig als je wilt deelnemen aan een online training:

 • Toegang tot een laptop of computer
 • Een stabiele internetverbinding
 • Een webcam zodat je zichtbaar bent (de vaste laptop camera is ook prima)
 • Een goede koptelefoon met microfoon zodat je verstaanbaar bent

Wat kun je na de training?

Na de online training Agile HR ben je kundig in de volgende onderwerpen:

 • De basis van agile manieren van denken, werken en organiseren
 • Het vergroten van de wendbaarheid van mensen en organisaties
 • Het starten met agile werken als HR afdeling
 • Het vernieuwen van HR instrumenten met de ‘agile bril’ op

We werken op basis van de thema’s uit het boek ‘Agile HR’ (2017, 7e druk), geschreven door vijf coaches van Scrum Company. Je ontvangt het na inschrijving voor de training.

Wat leer je in deze training?

De tweedaagse online Agile HR training voorziet in een stevige basis als het gaat om wendbaar werken. Zowel bij het stimuleren van wendbaarheid in de organisatie, als binnen HR zelf. Daarbij bouwen we voort op ervaringen in de groep met HR vakgenoten, evenals onze ervaringen bij het begeleiden van HR leiders en professionals.

Tijdens de training starten we bij de basis van agile werken, denken en organiseren. We gaan in op recente voorbeelden van organisaties die wendbaarheid tot strategisch thema hebben gemaakt en wat daarvoor nodig is. De bijdrage van HR aan een agile organisatie blijkt onmisbaar, volgens ons onderzoek in samenwerking met de Hogeschool Utrecht, de State of Agile HR. Maar wat vraagt dat nu praktisch van HR als functie en als afdeling? Om dat te ontdekken, gaan we in op de werkwijzen die HR kan gebruiken om mensen, teams en afdelingen sneller te laten inspelen op verandering. Een aantal concrete onderwerpen waar we mee aan de slag gaan:

 • Agile Portfolio Management: deze agile werkwijze helpt HR teams om prioriteiten te stellen en op die HR projecten in te zetten die maximale waarde opleveren voor medewerkers en leiders. Het maakt transparant waar HR op inzet, wie daarvoor nodig is en wanneer de effecten zichtbaar zijn.
 • Het vernieuwen van de Employee Journey: wanneer de reis van de medewerker centraal komt te staan bij de ondersteuning en ontwikkeling vanuit HR, vraagt dat het vervullen van nieuwe rollen door HR en het slim adviseren van management en andere stakeholders.
 • Performance Management/Belonen en Beoordelen: in wendbare organisaties komen prestaties van individu en team in een ander licht te staan. Het stimuleren van samenwerking, het aantrekken van talent en het verkorten van feedbackcycli staan centraal. We laten zien hoe agile organisaties dit aanpakken en welke instrumenten je kunt toepassen. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor leiders van wendbare organisaties.

Tijdens de training spelen we in op de vragen en de casuïstiek die bij jou spelen. Daarnaast krijg je uitgebreid de gelegenheid om door middel van oefeningen en reflectiemomenten van de dilemma’s en oplossingen van andere HR-professionals te leren.

Een interactieve online ervaring

Door de gemakkelijk te gebruiken tools is deze online training voor iedereen te volgen. We zorgen voor afwisselende trainingsdagen waarbij je online oefeningen maakt in een werkboek en je neemt deel aan break-out sessies waarin je met kleine groepjes deelnemers kan sparren. En we hebben prikkelende energizers tussendoor waardoor je aan het eind van de dag geïnspireerd en met energie je laptop dichtklapt.

Voor wie?

(HR)professionals of -managers die aan de slag willen met de vernieuwing van hun vak en ervoor openstaan om nieuwe manieren van denken, werken en organiseren te ontdekken en toe te passen.

Certificering

Scrum Company werkt nauw samen met het International Consortium for Agile (ICAgile). ICAgile is een vooraanstaande wereldwijde accreditatie organisatie. Na het doorlopen van de training ontvang je het internationaal erkende ICP-TAL certificaat (ICAgile Practitioner – Talent) voor HR-professionals en de bijbehorende titel, plus de mogelijkheid om het certificaat op je Linkedin te plaatsen.

Waarom Scrum Company?

Als coaches, adviseurs en trainers doen we dagelijks ervaring op in de praktijk van organisaties. Een belangrijk deel van ons werk is het coachen van HR-afdelingen en CHRO’s bij het vernieuwen en verbeteren van hun organisaties. Zo helpen we het grootste retailbedrijf van de VS met het herontwerpen van hun performance management. En ondersteunen we het MT HR van een grote telecomorganisatie in Nederland met het sturen en prioriteren van HR projecten en activiteiten. We organiseren regelmatig bijeenkomsten rond het Agile HR thema, zoals de Agile HR Beachparty, en middels onze Meetup groep Agile HR Lab en Linkedin groep Agile HR. Verder publiceren we het eerste internationale onderzoek naar Agile HR: de State of Agile HR.

Direct inschrijven

Wil je deelnemen aan deze training, vul dan onderstaand formulier in. Na het invullen nemen wij contact met je op en sturen wij jou alle informatie die je nodig hebt voor de Agile HR online training. Let op: je inschrijving is pas definitief wanneer je van ons een bevestiging hebt ontvangen.

Kosten en annuleringsvoorwaarden

De kosten voor de online training zijn EUR 1.095,- excl. BTW inclusief certificaat bij IC Agile. Het gehele bedrag wordt door de deelnemer voldaan voor aanvang van de opleiding. Kosteloos annuleren is mogelijk bij 3 weken voor aanvang.

Bij annulering binnen 2 weken voor aanvang van de training brengen we de volgende kosten in rekening:

 • tot 7 dagen voor de training: 50% van het factuurbedrag
 • minder dan 7 dagen voorafgaand aan de training: 100% van het factuurbedrag
Inschrijven Optie nemen