Agile Tendermanagement

In deze tweedaagse Agile Tendermanagement training passen we ideeën en technieken uit de wereld van agile organiseren toe. Na het doorlopen van deze Agile  training kun je verschillende wendbare werkwijzen inzetten om de aanbestedingsprocedure sneller en effectiever te laten verlopen.

veilig trainen

Locatie
Vergaderen in de Hooiberg, Oudewater
Prijs
€ 1.595,-
Eerstvolgende startdatum
Training duur
2 dagen

Schrijf je nu in voor deze 2-daagse training.

Data

  • Nieuwe data wordt nog bekend gemaakt

Wat is Agile Tendermanagement?

Het succesvol managen van deals en aanbestedingen betekent in veel opzichten het managen van een complex project. Binnen een gegeven tijdvak, is het aan een groep professionals om met een scherp en onderscheidend aanbod te komen dat aansluit op de vraag van de klant. Om zo’n project nog beter te laten lopen en tot een resultaat te brengen met meer kans van slagen, benutten we de denk -en werkwijzen uit de wereld van agile organiseren. Daarmee ontstaat een wendbare, snelle samenwerking wat we Agile Tendermanagement noemen. Bij Agile Tendermanagement passen we ideeën en technieken uit de wereld van agile organiseren toe om het proces van aanbesteden sneller en effectiever te laten verlopen:

  • Het gebruiken van design thinking technieken om de klantvraag scherper te krijgen en ideeën te verzamelen
  • Het ontwerpen en gebruiken van verschillende rollen om intern opdrachtgeverschap en opdrachtnemerschap tijdens het tenderproces goed te laten lopen
  • Het toepassen van Scrum als werkwijze om een tenderteam in te richten en samen te laten werken
  • Het opzetten van een serie sprints waarin deelproducten voor de aanbesteding worden opgeleverd
  • Het inrichten van tussentijdse reviews om de kwaliteit van de offerte te verbeteren
  • Het visueel maken van voortgang en realisatie

Programma

Tijdens deze tweedaagse agile training, doorlopen we de volgende vier onderdelen:

1. Introductie in Agile Tendermanagement, identificeren huidige knelpunten, opzetten van het tenderproject

We geven een introductie in agile organiseren en het inrichten van Tendermanagement. We verkennen de knelpunten die de deelnemers op dit moment ervaren in het proces van aanbesteden. Op basis hiervan identificeren we de belangrijkste kansen voor het toepassen van agile organiseren. Verder gaan we aan de slag met het opzetten van een tenderproject met behulp van agile rollen en planningen.

2. Divergeren met design thinking

We introduceren technieken en werkwijzen uit de wereld van design thinking om de generatie van klantgerichte ideeën te verbeteren.

3. Gebruik van Scrum voor projectmanagement

We gaan aan de slag met de rollen, bijeenkomsten en lijsten van Scrum en passen ze toe op het tenderproces. Hierbij letten we op de verschillen per organisatie en klantvraag, zodat Scrum altijd op maat wordt gesneden.

4. Agile tools en technieken

We oefenen met tools en technieken als het gaat om prioritering, visualisatie en tussentijdse reviews. Dit brengen we samen met wat we in de eerdere blokken hebben geleerd, zodat er een compleet beeld ontstaat over Agile Tendermanagement in de praktijk van de deelnemer.

Tijdens de training maken we gebruik van cases van deelnemers en casuïstiek uit de praktijk van Cinfield en Scrum Company.

Resultaat

Na het doorlopen van de training heb je kennis opgedaan van verschillende werkwijzen uit de wereld van agile organiseren en kun je die toepassen op het tenderproces. Je ontvangt bij succesvolle afronding een certificaat Agile Tendermanagement van Cinfield en Scrum Company.

Lees meer

In dit artikel vertellen Rick Uringa van Cinfield en Gidion Peters van Scrum Company, hoe de training Agile Tendermanagement is ontstaan en hoe ze hiermee tenderprofessionals ondersteunen.

Inschrijven

Wil je deelnemen aan deze training, vul dan onderstaand formulier in. Na het invullen nemen wij contact met je op en sturen wij jou alle informatie die je nodig hebt voor de Agile Tendermanagement training. Let op: je inschrijving is pas definitief wanneer je van ons een bevestiging hebt ontvangen.

Kosten en annuleringsvoorwaarden

De kosten voor de training zijn EUR 1.595,– excl. BTW. Het gehele bedrag wordt door de deelnemer voldaan voor aanvang van de opleiding.

Kosteloos annuleren is mogelijk tot 6 weken voor aanvang.
Bij annulering binnen 6 weken voor aanvang van de training brengen we de volgende kosten in rekening:

  • 42 tot 15 dagen voor de training: 50% van het factuurbedrag
  • minder dan 14 dagen voorafgaand aan de training: 100% van het factuurbedrag

Over Cinfield

Cinfield helpt organisaties de commerciële doelstellingen te behalen door focus op deal- en tendermanagement. Ze zijn gids naar vakvolwassenheid van deal- en tendermanagement op alle niveaus in de organisatie. Ze vertalen de ontwikkelingen in het vakgebied naar trainingen, intervisies en opleidingsprogramma’s. Dit doen ze door het ontwikkelen van kennis betrekken van specialisten en experts uit de markt.