Hybride Werken met VR

Wil jij samen met je team je horizon verbreden door een slimme en innovatieve manier van samenwerken te ontdekken? Ga dan met ons op avontuur in de prikkelende omgevingen van Virtual Reality (VR) en raak geïnspireerd door de mogelijkheden, zoals brainstormen, vergaderen, en trainen! In onze tweedaagse training over hybride werken met VR maken wij je helemaal klaar om binnen je eigen werkomgeving de leiding te nemen in deze nieuwe vorm van samenwerking. 

Locatie
Utrecht (Dag 1) & Thuis (Dag 2)
Prijs
€ 1.395,-
Eerstvolgende startdatum
19 januari 2023
Training duur
2 dagen

Maak binnen twee dagen kennis met de vierde ruimte!

Data

 • 1 & 8 november (VOL)
 • 19 & 26 januari

Wat is hybride werken met Virtual Reality?

Ons werkleven heeft sinds de Covid crisis een metamorphose ondergaan. We zijn vaak achter vergaderapps als Zoom, Webex, Microsoft Teams of Google Meet te vinden. Deze vorm van hybride werken neemt echter zowel voordelen als nadelen met zich mee. Een van de grootste uitdagingen van hybride werken die bedrijven ervaren, is dat samenwerken ‘in 2D’ veel beperkingen met zich meebrengt. 

Onze trainingspartner Organize Reality vindt het een gemiste kans dat het hybride werken momenteel een combinatie is van drie bekende ruimtes: kantoor (de 1e ruimte), thuis (de 2e ruimte) en op flexlocaties (de 3e ruimte). We kunnen daar namelijk een hele nieuwe ruimte aan toevoegen: dit is de 4e ruimte die Virtual Reality toevoegt. En het mooie is dat je deze ruimte vanuit overal kunt betreden, of je nu thuis bent of op kantoor. Bij BNR Nieuwsradio hebben we zelfs vanuit de radiostudio laten zien hoe je bijeen kan komen in VR.

Hybride werken in Virtual Reality, maakt brainstormen, vergaderen en andere vormen van samenwerking en samenkomen, actiever en innemender. Binnen VR maak je gebruik van 360 graden inspirerende omgevingen, kan je concepten sneller visualiseren en zit je tijdens een gesprek niet opgesloten in een Zoom-rechthoek. In plaats daarvan kan je vrij ‘bewegen’ en praten met wie je wil zonder dat anderen daar last van hebben. 

De omgevingen die je binnen VR samenstelt, maken het voor teams mogelijk om nieuwe vormen van interactie op te zoeken. In sommige gevallen heb je daardoor het gevoel dat je weer in een echte bijeenkomst zit. In andere gevallen biedt VR mogelijkheden die je ook in het echt niet hebt: hierbij spelen de landschappen, objecten en geluiden waarmee je kan werken een belangrijke rol. Het maakt dat samenwerking en creativiteit een heel nieuw speelveld krijgen.

Resultaat van de training 

 • Je verbreedt je horizon als het gaat om teamsamenwerking (op afstand)
 • Je leert werken in virtuele omgevingen.
 • Je hebt kennis over de toepassingen van VR die je met je eigen team kan inzetten.
 • Je weet hoe je VR een duurzame toevoeging kan maken binnen je organisatie aan andere vormen van hybride werken

Wat leer je?

Tijdens de training gaan we verschillende aspecten van virtueel bijeenkomen verkennen. Hierin gaan we aan de slag met zowel fun-elementen als de serieuze kant van VR. Een belangrijke en groeiende toepassing van de technologie zit in het vinden van een nieuw ‘vergaderrepertoire’. Omdat er nieuwe vormen van interactie mogelijk zijn, zullen de omgevingen uitgebreid behandeld worden en zorgen we ervoor dat je aan het einde van de training voldoende bekwaam bent als het gaat om (samen)werken in VR. Daarnaast gaan we met elkaar aan de slag in de vorm van een brainstormsessie. Door zowel individueel als samen aan de slag te gaan zal je onder andere ervaren hoe:

 1. De interactie onderling soms bijzonder dichtbij fysieke bijeenkomsten komt
 2. Gesprekken weer een compleet andere dynamiek krijgen
 3. Kennisuitwisseling in 3D vele malen sneller kan gaan dan in 2D

In het programma is ook tijd ingebouwd om de ervaringen op het gebied van hybride werken in jouw organisatie te delen. Zo leer je ook tijdens de training van elkaar.

Tot slot zal er ruimte zijn voor een onderdeel waarin we reflecteren op hetgeen we gezien en gedaan hebben, natuurlijk in VR.

Voor wie is de training?

Professionals die enthousiast worden van het gebruik van nieuwe technologie, en door het vele thuis-/ en online werken op zoek zijn naar nieuwe vormen van werken en interactie. Je bent een veranderaar, adviseur (bijvoorbeeld op het gebied van organisatieontwikkeling, facilitaire diensten of HR), pionier, agile coach, scrum master, manager of beïnvloeder.

Veelgestelde vragen

Heeft iedereen die deelneemt aan VR sessies altijd een bril nodig?

Nee! Alle werkgerichte applicaties die wij aanraden hebben een ingebouwde optie om ook zonder VR bril (vanaf je laptop) mee te kunnen doen aan sessies. 

Wat als ik misselijk word?

Het komt vaker voor dat mensen bij de eerste uren in VR misselijkheid ervaren. In dat geval doen we technische aanpassingen om de ervaring beter te maken, en daarnaast zorgen we ervoor dat de VR sessies niet te lang duren.

Zijn VR brillen niet heel duur?

De afgelopen jaren is de kostprijs van Virtual Reality enorm omlaag gegaan. Tegenwoordig kan je een hoogwaardige VR bril, de Meta Quest 2, al verkrijgen vanaf 350 euro.

Heb ik specifieke hardware of software nodig?

Naast de VR bril die wij een week aan je meegeven, is het ook handig (maar niet verplicht) om een PC of laptop te hebben met een goede internetverbinding. Qua software hoef je niks voor te bereiden; wij zullen die op de training samen doornemen.

Hoe bekijk ik mijn werkbestanden in Virtual Reality?

De werkgerelateerde applicaties die wij gebruiken bieden verschillende mogelijkheden aan om toegang te krijgen tot bestanden in VR. Denk aan het streamen van het scherm van je eigen laptop, of ingebouwde integraties van applicaties zoals Google Drive en Miro.

Certificering

Na afronding van de training ontvang je een Organize Reality Certificaat. Dit is een bewijs van deelname, waarmee je aantoont dat je kennis hebt van de werking van samenwerken in Virtual Reality en je hierin bekwaamheid hebt verworven. Daarnaast kun je je certificaat toevoegen aan je Linkedin-profiel.

Inschrijven

Wil je deelnemen aan deze training, vul dan onderstaand formulier in. Na het invullen nemen wij contact met je op en sturen wij jou alle informatie die je nodig hebt voor deze training. Let op: je inschrijving is pas definitief wanneer je van ons een bevestiging hebt ontvangen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kosten en annuleringsvoorwaarden

De kosten voor de training zijn EUR 1395,– excl. BTW. Het gehele bedrag wordt door de deelnemer voldaan voor aanvang van de opleiding.

 • Kosteloos annuleren is mogelijk tot 6 weken voor aanvang.
 • Bij annulering binnen 6 weken voor aanvang van de training brengen we de volgende kosten in rekening:
  • Tussen 42 en 15 dagen voor de training: 50% van het factuurbedrag.
  • Minder dan twee weken voorafgaand aan de training: 100% van het factuurbedrag.