Leiderschap met Obeya

Hoe zorg je ervoor dat iedereen de missie, visie en doelen kent en persoonlijk maakt? Hoe stel je deze samen bij en zorg je ervoor dat iedereen weer op dezelfde koers zit?  Een ideaal middel hiervoor is de obeya. Deze training wordt verzorgd door Tim Wiegel, auteur van ‘Leading with Obeya’, die je meeneemt in een stuk achtergrond, visualisaties en principes die nodig zijn om Obeya te begrijpen en er zelf goed gebruik van te maken.

Deelnemers waarderen deze training met een 9.

veilig trainen

Locatie
Utrecht
Prijs
€ 1.695,-
Eerstvolgende startdatum
25 augustus 2021
Training duur
2 dagen

Schrijf je nu in voor deze interactieve online training.

Concrete training toegepast op onze praktijk. Door de training kunnen we verder met Obeya. Genoten van de vragen die werden gesteld om het eenvoudig en concreet te maken en te houden.
Maaike Nieuwland
Politie Midden-Nederland
Toffe training, waarbij de werkwijze van Obeya echt bij me past. Het grotere geheel voor een langere termijn samen bekijken. Vind ik heeeel fijn!
Bo Bouwmans
Politie Oost-Brabant
It was a great training! Thanks to your enthusiasm, we cannot wait to start our first Obeya.
Michel Canter Visscher
KPN
Mooie aanzet tot het gebruik van deze tool en (vooral) het naleven van de onderliggende principes om te komen tot een organisatie en systeem waarin het 'gezonde boerenverstand' (weer) de boventoon voert!
Danny de Wild
Politie

Data

 • 25 & 26 augustus 2021

Wat is Obeya?

Een Obeya is een nuttig (online en offline) middel voor gebruik in professionele organisaties. De Japanse term betekent ‘grote kamer’. Het vindt z’n oorsprong bij Toyota eind jaren 90 toen ze deze manier van werken gebruikten voor de eerste Prius. Door in tijd en ruimte samenwerking zichtbaar en tastbaar te maken aan de muur, lossen gebruikers op een heldere manier problemen op en wisselen ze elkaars ideeën uit. Het Obeya-board is een plek waar iedereen alle informatie kan vinden over de visie, strategie, koers en doelen van de organisatie en de teams. Van signalen uit de buitenwereld tot operationalisatie en kpi’s. Maar let op, het gaat niet alleen om wat er aan de muur hangt, de manier van denken en doen van het team doet er in grotere mate toe als je écht effectiever wilt werken op leiderschapsniveau.

Door de 5 taken van leidershap in organisaties te vertalen naar concrete visualisaties en activiteiten in de Obeya en het toepassen van principes die afgeleid zijn van het succes van Toyota krijg je de Leiderschap met Obeya methode.

Wat zijn dan de vijf taken van leiderschap volgens deze methode?

 1. Leid succesvolle strategieën
  Helderheid scheppen over het doel wat we met de organisatie willen bereiken en wat daar voor nodig is.
 2. Verbeter prestaties
  Zichtbaar maken waar we nu staan ten opzichte van het doel en waar we naartoe willen. Zo maken we de doelen meetbaar en/of merkbaar.
 3. Lever waarde
  Zorgen dat de organisatie samen optrekt om de diensten, producten en projecten met maximale klantwaarde en in een ononderbroken flow te leveren.
 4. Acteer & reageer
  De operatie ondersteunen door klaar te staan voor verandering, verzoeken en problemen uit alle hoeken van de organisatie.
 5. Los problemen op
  Structurele verbeteringen realiseren door problemen op gestructureerde wijze duurzaam samen op te lossen.

Leiderschap met Obeya is een manier van werken die de kracht van Obeya inzet om uitdagingen op leiderschapsniveau aan te pakken. In twee dagen nemen we je mee in de Leiderschap met Obeya methode.
Meer weten over deze methode? Ga naar leiderschapmetobeya.nl

 

“Met de leiderschap met Obeya methode maak je van je abstracte strategie iets waar je de volgende ochtend mee aan de slag kunt.”

Gebaseerd op 'Leiderschap met Obeya'

Dit boek gaat zowel over leiderschap als over het inrichten en gebruiken van de grote kamer. Werken met Obeya is een manier om het menselijk leiderschapspotentieel in alle lagen van jouw organisatie maximaal te benutten. Deze training laat zien hoe je dat goed kunt doen.

Resultaat van de online training

Je gaat naar huis met:

 • Inzicht in de principes achter Obeya
 • Kennis en kunde om Obeya zelf te gebruiken
 • Wat er nodig is om met Obeya te beginnen
 • Ervaring met het invullen van Obeya volgens de Leiderschap met Obeya methode

Wat leer je?

 • Waar komt Obeya vandaan en hoe verhoudt het zich tot Lean en Agile werken
 • Inzicht in de essentie van leiderschap, waarom het moeilijk is en hoe Obeya helpt
 • We verkennen de visuele onderdelen van Obeya
 • Je ziet en oefent met virtuele en fysieke Obeya’s
 • Hoe het LWO referentiemodel werkt en hoe je het zelf kunt toepassen in je eigen omgeving
 • Hoe een traject om met Obeya te starten eruit ziet

Voor wie?

De training is voor iedereen die geïnteresseerd is om met Obeya te werken. Je leert de fundamentele aspecten voor het gebruik van Obeya. Zowel managers, mensen in ondersteunende functies, zelfsturende teams, coaches, facilitators kunnen hier hun voordeel mee doen.

Certificering

Voor deelname aan deze training krijg je het LWO Fundamentals certificaat van erkenning van deelname aan de training. Deze wordt uitgegeven vanuit Leadingwithobeya.com

Tim Wiegel

Tim Wiegel heeft 15 jaar ervaring als trainer, coach en consultant en heeft zich toegewijd aan Leiderschap met Obeya. Hij is getuige geweest van baanbrekende veranderingen binnen teams, van boardroom tot operatie, wanneer strategie leidt tot zinvolle actie en prestaties door te gaan werken met Obeya. Zijn missie is het bijdragen aan een betere wereld door de ontwikkeling van beter leiderschap, met name bij organisaties die hierin het verschil kunnen en willen maken.

Inschrijven

Wil je deelnemen aan deze training, vul dan onderstaand formulier in. Na het invullen nemen wij contact met je op en sturen wij jou alle informatie die je nodig hebt voor de Leiderschap met Obeya training. Let op: je inschrijving is pas definitief wanneer je van ons een bevestiging hebt ontvangen.

Kosten en annuleringsvoorwaarden

De kosten voor de training zijn EUR 1.695,– excl. BTW. Het gehele bedrag wordt door de deelnemer voldaan voor aanvang van de training.

Kosteloos annuleren is mogelijk tot 6 weken voor aanvang.
Bij annulering binnen 6 weken voor aanvang van de training brengen we de volgende kosten in rekening:

 • 42 tot 15 dagen voor de training: 50% van het factuurbedrag
 • minder dan 14 dagen voorafgaand aan de training: 100% van het factuurbedrag