Overzicht

Online Agile Scrum training

Wil jij in 2 online sessies de kern van Agile Scrum leren en het ICP-BAF certificaat behalen? Met deze online Agile Scrum training leer je hoe je als organisatie en als team in kan spelen op verandering. Je maakt kennis met de basisprincipes en manieren van werken die je wendbaar maken: vandaag en in de toekomst. Onze ervaren trainers passen zelf Scrum sinds jaar en dag toe buiten de IT en delen hun kennis en ervaring. Zodat je tijdens en na de training direct aan de slag kan. Dankzij de online tools die je krijgt aangereikt, kun je ook op afstand Scrum in praktijk brengen.

Deelnemers waarderen deze training gemiddeld met een 8.9 

Locatie
Online
Prijs
€ 1.095,-
Eerstvolgende startdatum
27 mei 2020
Training duur
2 dagen

Schrijf je nu in voor deze interactieve online Agile Scrum training.

Jens is inhoudelijk sterk en kan hierdoor goed aansluiten op de vragen uit de groep. Mede ook door de ervaringen die hij zelf heeft als SCRUM Master in verschillende projecten. Daarnaast geeft Jens op ontspannen wijze een prettige vibe aan de training. Dat maakt dat je de dag goed doorkomt en je vrij voelt om te experimenten en vragen te stellen.
Kevin de Haas
Eigenaar DOEN organisatieontwikkeling
Goede, frisse en dynamische training. Goede trainers, weten goed de koppeling naar de praktijk te maken. Mooie locatie, goed geregeld, fijne trainingsruimte. Een aanrader voor iedereen die met Scrum wil werken.
Miklós Kuijper - Communicatieadviseur
Meer Muziek In De Klas
Een zeer inspirerende training, gegeven door twee enthousiaste trainers die elkaar en de theorie aanvullen met praktijkvoorbeelden. Doordat je veel zelf aan de slag gaat, doe je veel ervaring op. Dat alles op een toplocatie, waar ook zeer goed wordt gezorgd voor de innerlijke mens!
Mariska Smit - van Hout - Projectmanager
Gemeente Amersfoort
De Agile Scrum Springcourse was zeer inspirerend, informatief en echt leuk! De afwisselende methodieken en het duo trainerschap van Brenda en Bart, hebben ervoor gezorgd dat ik nu weet wat scrum betekent en een ruim voldoende basis heb meegekregen.
Karen de Groot
Hart voor Woerden
Uitstekende training. Na twee dagen hadden we echt heel veel bereikt voor onze eigen inhoudelijke opdrachten en geoefend met alle SCRUM ceremonies. Super goede kennis van de trainers en alles wordt direct toegepast op de eigen situatie!
Jurriaan Duyne
Informatiemanagement trainee bij G4
Erg leerzame training met enthousiaste kundige trainers, training heeft goede mix van werkvormen waardoor je gelijk aan de slag gaat met de theorie. Tijdens training is er veel ruimte om met je eigen leervragen aan de slag te gaan!
Annegreet Blokland
Projectleider Zorg & Wonen at InteraktContour
Een super-energieke en praktisch training! Tijdens de training hebben we als afsluiter gelijk scrumteams samengesteld en we gaan daarmee twee mooie projecten binnen onze organisatie aanpakken. We hebben na de training nog veel achtergrondinformatie gekregen. Training en trainers waren top!
Suzan Hartog
Organisator van leer- en ontwikkelprojecten voor professionals in de Jeugdzorg

Data

 • 27 & 28 mei 2020. Beide dagen zijn van 09:00 tot 17:00 uur, inclusief lunchpauze.
 • 26 & 27 oktober 2020. Beide dagen zijn van 09:00 tot 17:00 uur, inclusief lunchpauze.

Wat is Scrum en wat is Agile?

In een tijd waarin veranderingen steeds sneller plaatsvinden, hebben teams nieuwe manieren van werken nodig. Om telkens te ontwikkelen wat klanten, stakeholders en gebruikers echt nodig hebben. Met Scrum kom je sneller tot waardevolle resultaten, zowel in projecten als in teams die langere tijd samenwerken. In 2015 schreven collega’s van Scrum Company daar het boek ‘Scrum in Actie’ (9e druk) over, dat je ontvangt na je inschrijving.

De theorie van Scrum is relatief eenvoudig. Je kunt daar meer over lezen op de ‘Wat is Scrum?’ pagina. De uitdaging zit in het slim toepassen van Scrum. Het vraagt vaak een verandering in manieren van denken, en het toesnijden van Scrum op jouw situatie. Uiteindelijk wil je met Scrum bereiken dat je met meer werkplezier, telkens die producten oplevert die actueel en relevant zijn. Daarom richten we ons in de online Agile Scrum training voor een belangrijk deel op het vertalen van Scrum naar jouw praktijk. We maken daarbij gebruik van het gedachtegoed van Agile organiseren: een wendbare manier van kijken naar organisaties en de buitenwereld. Daar lees je meer over op de ‘Wat is Agile?’ pagina.

Het aardige is, dat Scrum al meer dan 10 jaar met succes wordt toegepast door teams die virtueel samenwerken. Dat maakt het een geschikte werkwijze voor momenten waarop het internet je belangrijkste communicatiemiddel is.

Wat heb je nodig voor deze online Agile Scrum training?

Als je kunt videobellen met je laptop of computer, is dat voldoende om deel te kunnen nemen aan de online training. Dat betekent dat je een stabiele internetverbinding hebt en je laptop of computer video en audio kunnen ontvangen en verzenden. Je ontvangt voorafgaand aan de training instructies voor toegang tot de virtuele leeromgeving.

Resultaat van de training

Door met de trainers en je mededeelnemers aan de slag te gaan, kun je met zelfvertrouwen aan de slag met Agile en Scrum in jouw praktijk. Daarbij heb je de volgende kennis en vaardigheden opgedaan:

 • Begrip van de wendbare manieren van denken achter Agile en Scrum
 • Kennis over wanneer Scrum wel en niet toepasbaar is
 • Inzicht in de verschillende rollen van Scrum, en welke rol jou het beste past
 • Een duidelijk verhaal waarmee je anderen meeneemt in het wat en waarom van Scrum
 • Kansen op een rij voor de toepassing van Scrum in je eigen omgeving
 • Kennismaking met andere Agile Scrum beoefenaars, waar je samen mee kunt optrekken
Scrum bijeenkomsten - Online Agile Scrum Training

Het programma van de online Agile Scrum training

Het programma beslaat twee dagen, waarbij je per dag een sessie doorloopt van 09:00 tot 17:00, inclusief een lunchpauze. Tijdens de training mengen we steeds theorie met praktijkcases en toepassing op jouw eigen werk en in jouw organisatie. Als er specifieke vragen leven in de groep, ruimen we daar tijd voor in en passen we het programma aan. De volgende ingrediënten komen in ieder geval langs tijdens de online Agile Scrum training:

 • De principes van wendbaarheid en Agile
 • De waarden die de basis van Scrum vormen
 • De verschillende rollen van Scrum en de toepassing daarvan
 • Voorbeelden van de toepassing van Scrum buiten de IT
 • Vormen van Scrum die passen bij jouw project of team
 • De voorwaarden om goed van start te gaan met Agile en Scrum

Een interactieve online ervaring

Online Agile Scrum Training - Celebrity Rescue Game Online Agile Scrum Training - videoconference

Door de gemakkelijk te gebruiken tools is deze online Agile Scrum training voor iedereen te volgen. We zorgen voor afwisselende sessies waarbij je alleen en samen oefeningen doet, zodat Agile Scrum voor je gaat leven. In de werkomgeving maken we gebruik van break-out sessies waarin je met kleine groepjes deelnemers kan sparren. En met onze energizers houden we het energieniveau hoog. Je ontvangt na de training alle gebruikte online materialen, zodat je die op je eigen tempo door kan nemen.

Voor wie is de training?

Er is geen specifieke voorkennis vereist voor deze training. Het belangrijkste is dat je een rol wil spelen bij het vernieuwen van manieren van denken en werken bij jouw organisatie. Door de online tools die je meekrijgt, maken we de drempel laag om zelf Scrum toe te gaan passen, ook met virtuele teams.

Certificering

Scrum Company werkt nauw samen met het International Consortium for Agile (ICAgile). ICAgile is een vooraanstaande wereldwijde organisatie bestaande uit pioniers, experts en ervaren adviseurs op het gebied van agile. Na het doorlopen van de online Agile Scrum training ontvang je het internationaal erkende ICP-BAF certificaat (ICAgile Practitioner – Business Agility Foundations) en de bijbehorende titel, plus de mogelijkheid om het certificaat op je Linkedin te plaatsen.

ICP-BAF certificering na het volgen van de Online Agile Scrum Training

Inschrijven

Wil je deelnemen aan deze training, vul dan onderstaand formulier in. Na het invullen nemen wij contact met je op en sturen wij jou alle informatie die je nodig hebt voor de Agile Scrum training. Let op: je inschrijving is pas definitief wanneer je van ons een bevestiging hebt ontvangen.

Kosten en annuleringsvoorwaarden

De kosten voor de online training zijn EUR 1.095,– excl. BTW.  Het gehele bedrag wordt door de deelnemer voldaan voor aanvang van de opleiding. Kosteloos annuleren is mogelijk bij 3 weken voor aanvang.

Bij annulering binnen 2 weken voor aanvang van de training brengen we de volgende kosten in rekening:

 • tot 7 dagen voor de training: 50% van het factuurbedrag
 • minder dan 7 dagen voorafgaand aan de training: 100% van het factuurbedrag
Inschrijven Optie nemen