Overzicht

Scrum Master Advanced

Je hebt de scrumtheorie onder de knie en begrijpt alle stappen, benamingen en technieken. Maar dan? Wat kun jij doen om te zorgen dat het scrumtraject een succes wordt? In de tweedaagse training Scrum Master Advanced leer je hoe je omgaat met teamdynamiek, zodat je scrumprojecten succesvol én met plezier kunt begeleiden.

Onze Scrum Master Advanced cursus scoort een ⭐ 9.6

Locatie
Utrecht
Prijs
€ 1.195,-
Startdatum
28 oktober 2019
Training duur
2 dagen

Haal nog meer resultaat uit jouw scrum kennis met deze training.

Wat is Scrum Master Advanced?

Na alle theorie over Scrum begint pas het echte werk! Hoe ga je om met groepsdynamiek en weerstand? Wat zijn de juiste vragen waardoor je regie houdt op het proces en de versnelling erin houdt? En wat als er geen chemie is in het team, of als de product owner onvoldoende zijn rol pakt? De inspirerende en professionele training Scrum Master Advanced zit niet alleen vol interessante theorie, maar ook met bloopers, wijze lessen, groei, zelfkennis en mooie praktijkervaringen van zowel de trainers als onze deelnemers!

Wat leer je?

Tijdens de training Scrum Master Advanced leer je wat jij kunt doen om alle betrokkenen in een flow te laten komen en het scrumtraject tot een succes te maken. We zoomen in op communicatietechnieken, maar gaan verder dan dat. Wij zijn ervan overtuigd dat inzicht in het gedrag van jezelf en in dat van de ander een voorwaarde is om jouw rol als scrum master goed te pakken. Daarmee gaan we aan de slag tijdens de training.

Het scrumteam en ik

 • Inzicht in emoties en gedrag
 • Inzicht in groepsdynamiek in allerlei scrumsituaties
 • Wat is weerstand, wat is jouw rol daarin en hoe ga je er mee om?
 • Actief luisteren (zoals samenvatten, concretiseren, doorvragen, reflecteren) versus empathisch luisteren

Ik en het scrumteam

 • Inzicht in jouw manier van handelen en effect daarvan op het scrumteam
 • Het eigen maken van een natuurlijk manier van grenzen stellen en feedback geven
 • Oefenen met metacommunicatie
 • De kracht van kwetsbaarheid in jouw rol als scrum master

Resultaat

Na deze training weet je hoe je als procesbegeleider onder- en bovenstroom kan sturen. Je kan benoemen wat je ziet/hoort en hierop inspelen. Je weet wat er nodig is om verder te kunnen en laat deelnemers zelf de stappen hierin zetten om de samenwerking tot een succes te maken en resultaat met elkaar te behalen.

Certificering

Je krijgt van ons een certificering en de mogelijkheid om via Springest deze automatisch op je LinkedIn te plaatsen.

Ben jij geïnteresseerd?

Vul onderstaand formulier in. Na het invullen nemen wij contact met je op om de je inschrijving definitief te maken en sturen wij jou alle informatie die je nodig hebt voor deze training.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kosten en annuleringsvoorwaarden

De kosten voor de training zijn EUR 1.195,– excl. BTW. Het gehele bedrag wordt door de deelnemer voldaan voor aanvang van de opleiding. Annuleren is mogelijk tot uiterlijk 6 weken vóór aanvang van de training.

Bij annulering binnen 6 weken voor aanvang van de training worden de volgende kosten in rekening gebracht:

 • 42 tot 15 dagen voor de training: 50% van het factuurbedrag
 • minder dan 14 dagen voorafgaand aan de training: 100% van het factuurbedrag
Een gevarieerd programma met theorie, praktijkvoorbeelden en zelf aan de slag! Ik denk een must voor iedere scrum master die wat meer wil weten over groepsdynamiek en de ‘spannende’ onderstroom. Eerlijk gezegd: ook voor niet-scrum masters interessant!
Jorrit Frankhuizen
Scrum master bij Gemeente Amersfoort
Een super interessante training voor iedereen die zich de basisvaardigheden van scrum heeft eigen gemaakt en zich verder wil verdiepen.
Ellen Habermehl
Senior Communicatie Manager PGGM
De training 'Scrum Master Advanced' biedt een mooie mix van theorie en praktijk en is een waardevolle training om je verder te ontwikkelen als scrum master. Volop kunnen oefenen met de onderstroom met dank aan mijn mededeelnemers en de professionele begeleiding van de trainer. Een aanrader.
Magriet Bruinsma
Adviseur Marketing & Communicatie bij Rabobank Noordenveld West Groningen