Werken met Scrum voelt net als een achtbaan

Vandaag is het International Rollercoaster Day. Een mooi moment om jullie mee te nemen waarom wij ervaren dat werken met Scrum net een achtbaan is. De Scrum achtbaan is meestal de spannendste en daardoor meest populaire attractie in het pretpark, met vaak een lange wachtrij. Je kunt ook voor andere attracties kiezen, maar je bent bereid tijd te investeren in deze uitdaging. Steeds meer organisaties kiezen voor Scrum als deze nieuwe spannende en meest populaire attractie van het ‘Agile pretpark’.
Date
16 augustus 2019
Authors
Jens Bosman
Bart Claassen
Categorieën
  • Scrum

Het begin

Je besluit in de rij te gaan staan, oftewel te starten met Scrum. De spanning begint te stijgen. Je weet echter dat al heel veel mensen je zijn voorgegaan en het ook hebben overleefd. Ondertussen ben je je mentaal aan het voorbereiden op wat komen gaat en bespreek je met de mensen om je heen jullie verwachtingen.

Ready for take-off

Eindelijk ben je aan de beurt. Je zoekt met de mensen met wie je bent, je team dus, het juiste karretje uit. Gaan we achterin of voorin? We gaan zitten en worden vastgeklikt. We hebben ons verbonden aan het sprintdoel, er is geen weg meer terug.

Dan gaat het beginnen…

We gaan naar boven, de spanning stijgt nog meer. Dan komt die eerste val. We maken snelheid. We denken dat dit nooit goed zal komen, waarom zijn we hieraan begonnen? Er komen zoveel dingen zo snel op ons af.

Hou vol

Zodra we de eerste looping hebben overleefd kunnen we ervan genieten. We gooien de spanning van ons af en de handen in de lucht. We gaan supersnel maar dat is heerlijk! We gillen af en toe maar dat mag, je mag het best eng vinden, dat is het ook. Maar samen komen we er doorheen, we gaan het halen.

Sterker nog we hebben het gehaald! De eerste sprint is overleefd, de adrenaline giert door ons lijf. We kunnen niet wachten om weer opnieuw in de rij te gaan staan.

 

 

We nemen eerst goed de tijd om een sprint in te gaan maar we blijven ook niet te lang hangen. Ga gewoon aan het werk en maak snelheid. Het is spannend en dat mag het ook zijn. Maar samen en met een flinke dosis moed kun je alle obstakels aan. Voor je het weet heb je de eerste sprint overleefd en zelfs gehaald.

Bijna klaar voor de volgende sprint

Wij kunnen niet wachten om de volgende sprint in te gaan. Toch hebben we eerst deze nog af te ronden. We gaan met onze vrienden, de stakeholders in Scrum, delen wat we hebben bereikt. We hebben een gave foto en een ervaring voor het leven.

Daarnaast bespreken we met ons team hoe we de volgende rit nog beter maken dan de vorige rit. Gaan we weer achterin zitten of toch voorin? Durven we onze handen dit keer iets eerder in de lucht te gooien? Nog even en we durven alle achtbanen aan!

Durf jij met ons in de agile achtbaan te stappen?

Jens Bosman

Agile Coach

Bart Claassen

Agile Coach