Word onze nieuwe Agile Coach!

Laten we beginnen met dat wat de meeste waarde heeft voor jou. Waar begin je eigenlijk aan als je bij ons komt werken? We werken er keihard aan om jou de employee experience van je leven te geven. Want happy employees zijn happy customers.

Dat betekent dat wij je dit bieden:
Waarom jij bij ons past?
Hoe ziet je week eruit?

Maandag hebben jij en collega Bart een skypecall met een opdrachtgever om de masterclass agile mindset voor te bereiden die jullie volgende week geven. Na het gesprek spar je met collega Minke over hoe we Sociocracy 3.0 bij een nieuwe opdrachtgever kunnen inzetten. De aanpak verwerk je meteen in een mooie offerte. Ook heb je met Nienke een gesprek over je ontwikkeling en leerdoelen. Daarna stap je in de trein naar Amsterdam voor een meetup over agile KPI’s.

Op dinsdagen en woensdagen ben je bij de gemeente waar we een agile transformatie begeleiden. Vandaag heb je de sprint planning met het veranderteam, bestaande uit onze collega’s en medewerkers van de organisatie. Jullie blikken terug op de afgelopen twee weken en onderzoeken welke stappen jullie in de volgende team meetings kunnen zetten. De rest van de dagen coach je de twee scrumteams die jij begeleidt.

Donderdag loop je om half 9 ons kantoor binnen. Mikel is er al en heeft de opstelling klaargezet voor de training Agile Scrum die jullie vandaag geven. De training verloopt goed, de deelnemers zijn leergierig en Mikel en jij vullen elkaar goed aan. Jullie sluiten de training af met een retrospective en als iedereen weg is, evalueren jullie samen de dag.

Op vrijdag ontmoet je alle collega’s op kantoor voor de wekelijkse teammeeting. Een ideaal moment om even bij te praten. Centraal staat vandaag het bespreken van de metrics, de belangrijkste HR-zaken en de subteams geven demo’s aan elkaar. Om half 5 poppen de eerste bierflesjes open. Weer een week voorbij, wat is ie omgevlogen!

Ok, jullie zoeken mij dus. Wat doe ik nu?

Stap 1. Stuur je CV en korte motivatie (de vorm is vrij!) naar ron@recruitmentmakers.nl
Stap 2. Is een gesprek met Ron en een collega van Scrum Company
Stap 3. Kennismaking met Gidion en Nienke, de founders van Scrum Company en Organize Agile.
Ten slotte voeren we het arbeidsvoorwaardengesprek en heten we je van harte welkom!

 

 

 

Back to top