Word onze nieuwe Agile Transformatie Coach!

Laten we beginnen met dat wat de meeste waarde heeft voor jou. Waar begin je eigenlijk aan als je bij ons komt werken? We werken er keihard aan om jou de employee experience van je leven te geven. Want happy employees is happy customers.

Dat betekent dat we je dit bieden:
Waarom jij bij ons past?
Hoe ziet je week eruit?

Maandag coach je als agile lead de directie van een gemeente tijdens haar wekelijkse meeting. Je hebt een backlog met ze gemaakt voor de ontwikkeling van hun eigen agile leiderschap. Jullie bespreken de ideeën die je hebt om hun meetings anders in te richten. Daarbij komt zowel de focus op de organisatieontwikkeling als de eigen teamdynamiek aan bod. ‘s Middags heb je een skypecall met Gidion die in New York is om te spreken op een Agile HR congres.

Op dinsdag heb je de sprintplanning met het transformatieteam, bestaande uit onze collega’s en medewerkers van de gemeente. Jullie blikken terug op de afgelopen twee weken en onderzoeken welke stappen jullie in de volgende team meetings kunnen zetten. Als PO besluit je een gesprek met de manager Bedrijfsvoering aan te gaan die moeite lijkt te hebben met agile control. Voor je naar huis gaat spreek je de directeur van het KCC over de inzet van Kanban in de frontoffice.

Woensdagochtend werk je met collega Bart op kantoor aan een nieuwe blog over Agile budgeting. ‘s Middags heb je een ontwikkelgesprek met Minke: centraal staan je leerdoelen en je employee happiness. Je kijkt altijd uit naar deze gesprekken omdat ze je helpen focussen op dat wat voor jou belangrijk is en hoe je zo van toegevoegde waarde kunt zijn voor Organize Agile. Aan het einde van de dag loop je met Mikel de laatste voorbereidingen voor de Agile coachopleiding door die volgende week start. Met jouw input is deze nog beter geworden.

Donderdag staat in het teken van coaching van de collega’s die ook aan de transformatieopdracht bij de gemeente werken. Je hebt een gesprek met Bart en zijn product owner. Ze sparren met je over het verhogen van de velocity van het team en willen weten hoe ze het gedoe in het team bespreekbaar kunnen maken. Je geeft ze niet het gevraagde advies, maar stelt ze een paar rake vragen, waarna ze weer op weg kunnen. Daarna stap je in de trein naar Den Haag waar je met Nienke een intakegesprek hebt bij een nieuwe opdrachtgever. Op weg naar huis begin je alvast aan de offerte.

Op vrijdag ontmoet je alle collega’s op kantoor voor de wekelijkse teammeeting. Een ideaal moment om even bij te praten. Centraal staat vandaag het bespreken van de metrics, de belangrijkste HR-zaken en de subteams geven demo’s aan elkaar. ‘s Middags werk je met Nienke verder aan de offerte waar je gisteren aan begon. Om half 5 poppen de eerste bierflesjes open. Weer een week voorbij, wat is ie omgevlogen!

Ok, jullie zoeken mij dus. Wat doe ik nu?

Stap 1. Stuur je CV en korte motivatie (de vorm is vrij!) naar ron@recruitmentmakers.nl
Stap 2. Is een gesprek met Ron en een collega van Scrum Company
Stap 3. Kennismaking met Gidion en Nienke, de founders van Scrum Company en Organize Agile.
Ten slotte voeren we het arbeidsvoorwaardengesprek en heten we je van harte welkom!

Back to top