Oefenen en uitproberen tijdens de Agile HR training

Om 6 uur s’avonds sluiten we de deur. Mikel, mijn medetrainer, en ik kijken trots terug op een goede editie van de Agile HR training.
Date
2 oktober 2017
Author
Categorieën
  • Agile hr

De deelnemers hebben ons mooie feedback gegeven bij de retrospective, handvatten om verder mee te gaan. Waar we de training afsloten met een retrospective, zo startten we de training met de klant centraal. Voor aanvang van de training vroegen we aan de deelnemers: wat wil jij uit de training halen, wat is je leerstijl? Vragen om zicht te krijgen op de leerbehoeften van de deelnemers. De deelnemer staat – net zoals in al het agile werken – bij onze trainingen centraal. Gedurende de tweedaagse bekeken we de leervragen, gingen ze van to-do naar busy naar done. Er kwamen gedurende de training ook nieuwe leervragen bij. Om zo een zo compleet mogelijke leerervaring te ervaren.

In deze editie stonden twee thema’s centraal: hoe kunnen we bepaalde agile technieken inzetten vanuit, met, en voor HR? Het tweede thema was: van welke HR onderdelen nemen we afscheid en welke rollen komen er voor in de plaats? Geen makkelijke opgave om in twee dagen te behandelen. Maar met voldoende afwisseling van theorie, praktijkvoorbeelden en vooral zelf doen, sprintten we door de dagen.

“We hebben veel oefeningen gedaan, waarin er een mooie mix was van leuk en serieus. Ze geven inzicht in agile HR op het niveau van agile teams, HR rollen van de toekomst, en agile technieken voor op de HR afdeling.” – deelnemer Agile HR training

Kanban, Scrum, Portfolio Management, user stories, nieuwe rollen, agile teams, -transformaties en nog vele andere onderdelen: we hebben er van geproefd, er mee gewerkt, en bediscussieerd. Hierbij kwamen verschillende perspectieven aan bod; niet alleen vanuit de HR afdeling, competentie of professional, maar ook de professionals uit de business, de leidinggevenden en de stakeholders werden meegenomen.

“Mooie interactie met de trainers, die vanuit verschillende perspectieven en voorbeelden spraken”. – deelnemer Agile HR training

Hoewel de retrospective vaak gezien wordt als afsluiting, weten de ervaren agilisten natuurlijk dat er maar één methode is om een sprint of project écht af te sluiten: door je successen te vieren! Dat deden we met de deelnemers van de HR training ook, zo dronken we nog een borreltje na afloop. Waarbij één van de deelnemers moe maar voldaan zei: “op wendbaar zijn, proost!”.

Wil jij deze Agile HR training ook volgen?

In het najaar van 2017 en het voorjaar 2018 wordt hij weer gegeven. Klik voor meer informatie hier.