Agile Coach opleiding

Zoek jij een stevige verdieping op jouw rol als scrum master of agile coach? Wil jij leren hoe je agile teams helpt effectiever te worden? Dan is de Agile Coach opleiding precies iets voor jou! Na deze intensieve opleiding ben je in staat om de agile mindset van jouw organisatie te helpen groeien en heb je de verschillende rollen van een Agile Coach in de vingers. Na het doorlopen van deze Agile Coach training ontvang je het internationaal erkende ICP-ACC certificaat.

Onze Agile Coach opleiding heeft een 9.8 waardering 

Locatie
Utrecht
Prijs
€ 9.350,-
Eerstvolgende startdatum
8 april 2024
Training duur
12 dagen

Help jouw organisatie groeien, word Agile Coach.

Certificering

Scrum Company werkt nauw samen met het International Consortium for Agile (ICAgile). ICAgile is een vooraanstaande wereldwijde organisatie bestaande uit pioniers, experts en ervaren adviseurs op het gebied van agile. Na het doorlopen van de training ontvang je het internationaal erkende ICP-ACC certificaat en de bijbehorende titel, plus de mogelijkheid om het certificaat op je Linkedin te plaatsen.

Opbouw van de opleiding

Blok 1: Agile mindset en learning agility

In dit blok staat het doorleven van agile waarden centraal centraal. Dit start met inzicht in je eigen learning agility en hoe je deze kan vergroten. Vervolgens gaan we in op de agile mindset en jouw rol als Agile Coach om deze te versterken.

Blok 2: Agile tools & Practices

Je leert bepalen welke agile werkwijze je het beste wanneer kunt inzetten. We gaan in op hoe je teams en organisaties kunt helpen klantwaarde te bepalen, te prioriteren en voorgang te bepalen en hoe je dat kunt meten. Daarnaarst gaan we extra de diepte in op Scrum en Kanbab en oefenen we met geavanceerde agile tools.

Blok 3: Team coaching

We gaan in op het ontwikkelen en coachen van agile teams, Dit betekent het ondersteunen van teams om veiligheid, samenwerking en prestaties te optimaliseren. Het vergt een flinke dosis zachte vaardigheden

Blok 4: Scaled Agile

In dit blok gaan we in op hoe je de samenwerking tussen agile teams bevordert. Zowel op kleine schaal als over een hele organisatie. Organisatieontwerp, scaling principes en verschillende scaled agile frameworks komen aan bod. Tot slot gaan we in dit blok aan de slag met een echte case van een klant.

Blok 5: Leiderschap

Je krijgt meer inzicht in wat leiderschap betekent in een agile context. Hoe leiders effectief leiding kunnen geven aan een agile organisatie en hoe zij het transformatieproces beïnvloeden. Je oefent in het coachen van leiders in hun rol in een wendbare organisatie.

Blok 6: Finale

In dit laatste blok bregen we alles bij elkaar. Alle deelnemers presenteren hun eindopdrachten en we brengen het geleerde samen in een transformatiecase. Uiteraard is er ook tijd om samen na te praten, te evalueren en samen het afronden van de opleiding te vieren.

Resultaat

Na afronding van deze intensieve opleiding ben jij een agile coach die;

 • Technisch mentor is en de verschillende agile practices en tools kent en weet hoe en wanneer je deze inzet.
 • (Team) Coach is met kennis van verandermanagement, psychologie, organisatiecultuur en -ontwikkeling.
 • De aanjager en vraagbaak is van wendbaar werken.

In de praktijk betekent dit dat je:

 • Teams coacht in het snel behalen van resultaten door eigenaarschap en vertrouwen te creëren.
 • Iedereen in de organisatie coacht in zijn/haar agile rol (o.a. product owner, stakeholder, agile leider).
 • Anderen helpt te presteren, door coaching in o.a. beslissingen nemen, prioriteren en feedback geven.
 • De samenhang coördineert tussen verschillende agile teams. Begrijpt welke vormen van wendbare organisaties er zijn.

Data

 • 2024: 8 & 9 april, 6 & 7 mei, 3 & 4 juni, 1 & 2 juli, 2 & 3 september, 30 september & 1 oktober

Instapeis

Dit is geen beginnersopleiding. Hoewel we oog hebben voor ieders unieke kwaliteiten en talenten, vinden we dat deelnemers op zijn minst een stevige basis moeten beheersen. Zo borgen we de kwaliteit van de opleiding.
Jij hebt;

 • een agile mindset;
 • ervaring met Scrum, Kanban en/of andere agile frameworks;
 • tijdens de looptijd van de opleiding minstens één team om te coachen en het geleerde in de praktijk te brengen.

 

Testimonials

wat een geweldige training. Dank Michiel en Nienke voor de mooie dagen op bijzondere locaties. Een mooie interactieve training met bijzondere mensen. Dynamische oefeningen en casussen vanuit de praktijk. Heel veel tools gekregen. het is mooi om de straat van de andere kant in te rijden waardoor je nieuwe dingen ziet. Dank daarvoor.
Aswin van Veggel
Politie
Het was geweldig. Ik heb echt genoten van alle gereedschappen en ideeën die ik in mijn rugzakje heb gekregen. We hadden zo'n fijne groep die ook echt veel wilde geven. Hoe geweldig ook om ook echt op locatie met een "case" over hun schaling vraag aan de slag te gaan.
Vincent van Tol
Internal Sales Rep. voor Bosch en Siemens
Wat heel goed is, dat is de praktijkgerichte aanpak van Scrum Company. Alle trainers werken zelf ook in de praktijk en geven dan weer relevante voorbeelden uit die praktijk aan jou als cursist. De sfeer en de betrokkenheid van de trainers heb ik erg op prijs gesteld.
Edwin C. van der Plaats
Advice Lead Regio Noord West bij ING
De meest complete Agile training die ik ken. Van mindset tot team coaching, van tools tot leiderschap, het komt allemaal aan bod. Trainers zijn uiterst kundig en weten zelfs een ervaren deelnemer als ik uit te dagen en verder te brengen. Niveau wordt aangepast aan wat de trainees nodig hebben.
Gerrit jan klop agile coach en klant van scrum company
Gerrit Jan Klop
Agile Coach bij Politie Nederland
Een prachtige verdieping in de reis naar een Agile mindset! Nienke en Michiel nemen je mee in zowel de zachte als technische kant, waarbij goed wordt geluisterd naar wat de meeste waarde oplevert voor de deelnemers. Met veel plezier aan de opleiding deelgenomen.
danny de wild agile coach en klant van scrum company
Danny de Wild
Agile Coach bij Q-Team Politie Nederland
Minke, Mikel, Michiel, Willy en externe trainers, ongelooflijk veel kennis, kunde en praktijkervaring. Dank voor het afgelopen half jaar!
Jeanet Matser agile coach gemeente arnhem en klant van scrum company
Jeanet Matser
Planner bij Gemeente Arnhem
Een feestje; je wordt meegenomen in alle basiskennis voor de Agile Coach, terwijl je deze kennis zoveel mogelijk direct toepast in de trainingen en middels je 'huiswerk'. De trainers zijn zeer ervaren, goed op elkaar ingespeeld én leuke mensen. Een opleiding voor diegenen die al in de praktijk werken met scrum en agile en van plan zijn dit een niveau hoger te trekken. Je krijgt genoeg inhoud mee om nog even voort te kunnen.
Timo Sas
Timo Sas
Agile Coach bij ING
Het is alweer een half jaar geleden dat ik deze Agile Coach opleiding volgde, maar ik merk dat ik hier steeds meer de vruchten van pluk én proef. Dat zegt veel. Dit is beslist geen stoomcursusje waar je effe een certificaatje komt scoren. Eerder een intensieve aanjager van je eigen ontwikkeltraject als agile coach.
Marko van Hoogdalem
Marko van Hoogdalem
Agile Coach bij Stichting Philadelphia Zorg