Agile Coach opleiding

Wil jij je rol als Scrum Master naar een hoger niveau tillen en daarmee ook de effectiviteit van je team? Wil je meer handvatten om de dynamiek in je team te kunnen duiden? Zoek je manieren om belemmerende patronen in (groeps-)gedrag te doorbreken? Of wordt het gewoon tijd om jouw natuurtalent als Agile Coach op waarde te toetsen en internationaal te erkennen? Dan is onze Agile Coach-opleiding zeker iets voor jou!

Locatie
Utrecht
Prijs
€ 3.950,- (excl. 21% BTW)
Eerstvolgende startdatum
3 februari 2025
Training duur
5 dagen

Help jouw organisatie groeien, word Agile Coach.

Onze Agile Coach-opleiding is een interactief ontwikkeltraject. We spijkeren je niet alleen theoretisch bij op het vlak van effectieve teamcoaching en agile principes. We laten je ook veilig oefenen met nieuwe inzichten. En we helpen je het geleerde toepasbaar te maken voor eigen praktijk. Onze Agile Coach-opleiding is daarom géén spoedcursus. We smeren de vijf opleidingsdagen bewust over enkele maanden uit, zodat iedereen tijd en gelegenheid krijgt om (samen) te leren, te experimenteren en daarop te reflecteren. Daarnaast onderga je voor aanvang een uitgebreide, persoonlijke LAS of Learning Agility Scan; een uniek assessment waarmee je inzicht krijgt in je eigen kwaliteit en ontwikkelpotentieel in wendbaarheid.

Na deze intensieve opleiding ken je de verschillende (sub)rollen van een Agile Coach. Je hebt die rollen beter in de vingers en weet wanneer je ze effectief inzet. Je weet op verfrissende wijze en in eigen stijl impact te maken binnen je organisatie en de agile mindset en resultaat van teams te vergroten. Dat alles bezegelen we met het internationaal erkende ICP-ACC certificaat. Dus, waar wacht je nog op?

Onze Agile Coach opleiding heeft een 9.8 waardering 

Certificering

Scrum Company werkt nauw samen met het International Consortium for Agile. ICAgile is een vooraanstaande wereldwijde organisatie van pioniers, experts en ervaren adviseurs op het gebied van agile. Zowel onze opleiding als de trainers zijn door ICAgile getoetst en gecertificeerd. En ook jij ontvangt, als je de opleiding volledig en naar behoren hebt doorlopen, het internationaal erkende ICP-ACC certificaat en een unieke link om dit certificaat aan je Linkedin-profiel te koppelen.

Groepsgrootte

8 tot 10 deelnemers (max. twee deelnemers uit dezelfde organisatie), plus 2 trainers. Wil je meer mensen uit jullie organisatie tegelijkertijd opleiden tot Agile Coach? Bel ons dan voor incompany trainingen en/of coaching on the job.

Duur van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 5 opleidingsdagen, verspreid over enkele maanden. Vooraf doe je een LAS (Learning Agility Scan), tussendoor krijg je huiswerkopdrachten om het geleerde in praktijk te proberen en te toetsen.

Elementen in de opleiding

Wij hechten veel waarde aan maatwerk, bovenop de minimaal vereiste opleidingsstof. Daarom stemmen we de theorie van Agile Coaching continu af op jouw persoonlijke ontwikkelbehoeften en praktijkervaringen. De thema’s die in in ieder geval aan bod komen, zijn:

De basis van Agile & teamcoaching

Wat verstaan wij onder Agile? Wat zijn de basisprincipes van teamcoaching? Hoever reikt jouw rol(model)? Welke mindset is daarvoor nodig en waaraan meet je dat af? En ook, hoe start je een opdracht als Agile coach; waaraan voldoet een goed ‘contract’ tussen jou, jouw opdrachtgever en het team dat jij coacht?

Jouw coachingsvaardigheden

Hoe geef je echte aandacht aan het team en wanneer ben je oprecht aanwezig? Hoe versterk je het actief luisteren, open vragen stellen, veilig feedback geven én ontvangen. Hoe oefen je het verkennen, verdiepen en kaderen van de wérkelijke coachingsvraag, hoe stel je samen concrete doelen en voer je gesprekken volgens de ‘coachingsboog’?

Jouw rol als Agile Leerkracht

Hoe speel je in op verschillende leerstijlen binnen je teams? Hoe instrueer en begeleid je teamleden in hun agile mindset, rollen en werkwijzen? Welke tools en practices kunnen hierbij helpen?

Jouw rol als Agile Mentor

Hoe laat je ruimte en verantwoordelijkheid bij de ‘klant’? Wat is het verschil tussen teaching, mentoring en coaching en hoe wissel je effectief in die rollen? Hoe houd je zicht op een veranderingscyclus bij mensen en groepen? Hoe ga je om met weerstand in en rondom een team?

Jouw rol als Coach van Agile Teams

Het team als complex systeem; welke invloed heb je daarin en welke (liever) niet? Hoe herken je de ontwikkelfases van teams en welke modellen heb je daarvoor? Hoe observeer en reflecteer je op wat er gebeurt, in de boven-, onder- en binnenstroom? Hoe herken je conflicten en welke interventies zet je wanneer in? Hoe versterk je het zelfbewustzijn en verantwoordelijkheid voor teamresultaat én goede samenwerking? En wat betekent dat voor betrokkenheid en stijl van (agile) leiders in je organisatie?

Resultaat

Na afronding van deze opleiding ben je als Agile Coach ICP-ACC gecertificeerd en ben je:

  • De agile aanjager en vraagbaak van wendbaar werken met teams,
  • De technisch mentor voor verschillende agile tools & practices,
  • De (team)coach met methodische en intuïtieve aanpak vanuit verandermanagement, psychologie, organisatiecultuur en -ontwikkeling.

Data

2025:      3 & 4 februari, 4 maart, 1 april & 6 mei

Instapeis

Onze Agile Coach-opleiding is geen cursus voor beginners. Uiteraard hebben we oog voor de verschillen in ervaringen, kwaliteiten, talenten en werkomgeving. Maar om de flow en kwaliteit van de opleiding te waarborgen, willen we dat alle deelnemers al een stevige agile basis hebben, dankzij:

  • Een duidelijke agile mindset,
  • Basiskennis over en praktijkervaring met Scrum, Kanban en/of andere agile frameworks, bijvoorbeeld in de rol van Scrum Master,
  • Daarnaast heb je tijdens de opleiding minstens één (agile) team om te coachen en tijd om het geleerde in de praktijk te brengen.

 

Testimonials

wat een geweldige training. Dank Michiel en Nienke voor de mooie dagen op bijzondere locaties. Een mooie interactieve training met bijzondere mensen. Dynamische oefeningen en casussen vanuit de praktijk. Heel veel tools gekregen. het is mooi om de straat van de andere kant in te rijden waardoor je nieuwe dingen ziet. Dank daarvoor.
Aswin van Veggel
Politie
Het was geweldig. Ik heb echt genoten van alle gereedschappen en ideeën die ik in mijn rugzakje heb gekregen. We hadden zo'n fijne groep die ook echt veel wilde geven. Hoe geweldig ook om ook echt op locatie met een "case" over hun schaling vraag aan de slag te gaan.
Vincent van Tol
Internal Sales Rep. voor Bosch en Siemens
Wat heel goed is, dat is de praktijkgerichte aanpak van Scrum Company. Alle trainers werken zelf ook in de praktijk en geven dan weer relevante voorbeelden uit die praktijk aan jou als cursist. De sfeer en de betrokkenheid van de trainers heb ik erg op prijs gesteld.
Edwin C. van der Plaats
Advice Lead Regio Noord West bij ING
De meest complete Agile training die ik ken. Van mindset tot team coaching, van tools tot leiderschap, het komt allemaal aan bod. Trainers zijn uiterst kundig en weten zelfs een ervaren deelnemer als ik uit te dagen en verder te brengen. Niveau wordt aangepast aan wat de trainees nodig hebben.
Gerrit jan klop agile coach en klant van scrum company
Gerrit Jan Klop
Agile Coach bij Politie Nederland
Een prachtige verdieping in de reis naar een Agile mindset! Nienke en Michiel nemen je mee in zowel de zachte als technische kant, waarbij goed wordt geluisterd naar wat de meeste waarde oplevert voor de deelnemers. Met veel plezier aan de opleiding deelgenomen.
danny de wild agile coach en klant van scrum company
Danny de Wild
Agile Coach bij Q-Team Politie Nederland
Minke, Mikel, Michiel, Willy en externe trainers, ongelooflijk veel kennis, kunde en praktijkervaring. Dank voor het afgelopen half jaar!
Jeanet Matser agile coach gemeente arnhem en klant van scrum company
Jeanet Matser
Planner bij Gemeente Arnhem
Een feestje; je wordt meegenomen in alle basiskennis voor de Agile Coach, terwijl je deze kennis zoveel mogelijk direct toepast in de trainingen en middels je 'huiswerk'. De trainers zijn zeer ervaren, goed op elkaar ingespeeld én leuke mensen. Een opleiding voor diegenen die al in de praktijk werken met scrum en agile en van plan zijn dit een niveau hoger te trekken. Je krijgt genoeg inhoud mee om nog even voort te kunnen.
Timo Sas
Timo Sas
Agile Coach bij ING
Het is alweer een half jaar geleden dat ik deze Agile Coach opleiding volgde, maar ik merk dat ik hier steeds meer de vruchten van pluk én proef. Dat zegt veel. Dit is beslist geen stoomcursusje waar je effe een certificaatje komt scoren. Eerder een intensieve aanjager van je eigen ontwikkeltraject als agile coach.
Marko van Hoogdalem
Marko van Hoogdalem
Agile Coach bij Stichting Philadelphia Zorg