Overzicht

Agile HR

Organisaties transformeren graag naar een agile organisatie, zodat ze klanten kunnen verrassen en sneller kunnen inspelen op verandering. Dit vraagt ook wat van de HR-competentie van organisaties. Na het doorlopen van deze Agile-HR training ontvang je het internationaal erkende ICP-AHR certificaat.

Onze Agile HR training heeft een 8.9 waardering

Update: trainingen nu op 1,5 meter

Locatie
Utrecht
Prijs
€ 2.100,-
Eerstvolgende startdatum
10 september 2020
Training duur
3 dagen

Word Agile HR specialist met onze 3-daagse training!

Eindelijk een agile training voor non-IT. Een waardevolle training waarmee ik inzicht heb gekregen in Agile werken en nu weet wat een Agile mindset betekent voor de traditionele HR rollen, processen en instrumenten. Snel aan de slag met alle nieuwe inzichten!
Diane Etman
HR Manager bij VX Company
Een zeer praktische en interactieve training waarin de belangrijkste onderwerpen aan bod komen om het Agile werken en het Agile gedachtegoed in organisaties te ontwikkelen. Goede vertaalslag van de theorie naar bruikbare handvatten en tools om direct mee aan de slag te gaan in de (HR)praktijk!
Debbie van Motman
HR Manager bij Déhora Consultancy Group - Nederland Utrecht en omgeving, Nederland

Data

 • 10, 17, 24 september 2020

 

Wat is Agile HR?

De toenemende wens om wendbaar te zijn als organisatie en als mens, heeft geleid tot een stevige vernieuwing van wat we traditioneel onder HR verstaan en heet: Agile HR. Agile HR kent vier niveau’s: organisatie, afdeling, teams en instrumenten. In onderstaande video leggen we uit wat Agile HR is en welke rol HR heeft in een wendbare organisatie.

Wat kun je na de training?

Na de training Agile HR ben je kundig in de volgende onderwerpen:

 • Basisprincipes van agile werken en de agile filosofie
 • De rol van HR in een agile transformatie
 • De verschuiving van de HR competentie naar zelforganiserende teams
 • Hoe je vanuit HR kunt starten met agile werken
 • Inzet van HR instrumenten in een wendbare organisatie

We werken op basis van de thema’s uit het boek ‘Agile HR’ (2017, 7e druk), geschreven door vijf coaches van Scrum Company. Je ontvangt het voor aanvang van de training.

Wat leer je in deze training?

De driedaagse Agile HR training is de meest diepgaande in zijn soort. Het betekent dat we veel ruimte houden voor het toepassen van de kennis die we opdoen. Daarbij maken we gebruik van de ervaringen in de groep met HR vakprofessionals, evenals onze ervaringen uit de praktijk.

Tijdens de training starten we bij de basis van agile werken, denken en organiseren. We gaan in op de nieuwste inzichten over hoe agile organisaties eruit zien en wat de belangrijkste principes en randvoorwaarden zijn. Vervolgens duiken we samen in de verschillende onderdelen van de HR praktijk. We zoomen in op de belangrijkste succesfactoren en faalfactoren voor HR bij het versterken van wendbaarheid bij mensen en in de organisatie. De werkzaamheden van HR professionals en afdelingen gaan we herontwerpen, met werkwijzen zoals Agile Portfolio Management. En we pakken concrete instrumenten op, zoals Leren & Ontwikkelen: we laten zien hoe je in korte cycli aan kennis en vaardigheden werkt. Andere concrete onderwerpen waar we mee aan de slag gaan:

 • Nieuwe rollen van HR en de vernieuwing van bestaande rollen. Zo kijken we naar rollen rond de Employee Experience en Employee Journey, maar ook rollen die in zelforganiserende teams kunnen worden belegd.
 • Performance Management/Belonen en Beoordelen: we kijken vanuit de agile mindset naar deze traditionele instrumenten. Het betekent dat gesprekken over ontwikkeling anders worden gevoerd: dit zijn de zogenaamde groeiconversaties die we hebben ontwikkeld. Ook functiehuizen en salarisstructuren gaan op de schop.
 • Leiderschap: volgens ons State of Agile HR onderzoek (2019), in samenwerking met de Hogeschool Utrecht, is het ontwikkelen van het leiderschap in de organisatie de grootste uitdaging voor HR-professionals. Hier putten we, vanuit HR-perspectief, uit de interventies die je kunt doen om leiderschap in wendbare organisaties op een hoger plan te brengen.

Elke Agile HR training heeft dezelfde basis, maar is ook telkens weer anders toegesneden. Zoals dat gaat bij wendbaar werken, stellen we gedurende de training het programma steeds bij, zodat jouw leervragen beantwoord worden. Daarbij gaan we in op jouw casuïstiek, zodat je weet hoe en waar je kunt beginnen.

Voor wie?

(HR)professionals of -managers die aan de slag willen met de vernieuwing van hun vak en ervoor openstaan om nieuwe manieren van denken, werken en organiseren te ontdekken en toe te passen.

Certificering

Scrum Company werkt nauw samen met het International Consortium for Agile (ICAgile). ICAgile is een vooraanstaande wereldwijde organisatie bestaande uit pioniers, experts en ervaren adviseurs op het gebied van agile. Na het doorlopen van de training ontvang je het internationaal erkende ICP-AHR certificaat (ICAgile Professional Agility in HR) en de bijbehorende titel, plus de mogelijkheid om het certificaat op je Linkedin te plaatsen.

Waarom Scrum Company?

Als coaches, adviseurs en trainers doen we dagelijks ervaring op in de praktijk van organisaties. Een belangrijk deel van ons werk is het coachen van HR-afdelingen en CHRO’s bij het vernieuwen en verbeteren van hun organisaties. Zo helpen we het grootste retailbedrijf van de VS met het herontwerpen van hun performance management. En ondersteunen we het MT HR van een grote telecomorganisatie in Nederland met het sturen en prioriteren van HR projecten en activiteiten. We organiseren regelmatig bijeenkomsten rond het Agile HR thema, zoals de Agile HR Beachparty, en middels onze Meetup groep Agile HR Lab en Linkedin groep Agile HR.

State of Agile HR 2020

state of agile hr

6 mei 2020 publiceerden we het eerste internationale onderzoek naar Agile HR: de State of Agile HR. Intussen heeft het al duizenden HR professionals wereldwijd bereikt.

 

Zie ook: ‘HR is aan zet met de agile mindset’ in het Financieel Dagblad van 13 augustus 2019

Inschrijven

Wil je deelnemen aan deze training, vul dan onderstaand formulier in. Na het invullen nemen wij contact met je op en sturen wij jou alle informatie die je nodig hebt voor de Agile HR training. Let op: je inschrijving is pas definitief wanneer je van ons een bevestiging hebt ontvangen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kosten en annuleringsvoorwaarden

De kosten voor de training zijn EUR 2.100,- excl. BTW inclusief certificaat bij IC Agile. Het gehele bedrag wordt door de deelnemer voldaan voor aanvang van de opleiding. Kosteloos annuleren is mogelijk bij 3 weken voor aanvang.

Bij annulering binnen 2 weken voor aanvang van de training brengen we de volgende kosten in rekening:

 • tot 14 dagen voor de training: 50% van het factuurbedrag
 • minder dan 14 dagen voorafgaand aan de training: 100% van het factuurbedrag
Inschrijven Optie nemen