Agile HR training

Agile denken, werken en organiseren is tegenwoordig niet meer alleen gebruikelijk binnen de IT en softwareontwikkeling. Ook andere disciplines richten zich steeds meer op wendbaarheid, zowel in strategische als in praktische zin. HR is daar een mooi voorbeeld van: soms als initiator, begeleider of beoefenaar van agile organiseren. HR heeft de kans om individuen, teams en leiders te helpen bij de groei naar meer wendbaarheid als mens en organisatie. Na het doorlopen van deze Agile-HR training ontvang je het internationaal erkende ICP-AHR certificaat.

Onze Agile HR training heeft een 9.3 waardering

Locatie
Utrecht
Prijs
€ 2.395,-
Eerstvolgende startdatum
25 september 2024
Training duur
3 dagen

Word Agile HR specialist met onze 3-daagse training!

Professioneel aangepakt en goed ingespeeld op de actuele wensen van de deelnemers. Ook online goed geregeld, faciliteiten waren goed in orde. Bovenal positief over deze partij, een aanrader voor anderen.
Annemarie Kruizinga
Adviseur P&O - MEE & De Wering
Ik vond het een zeer waardevolle training.Een goede combinatie van theorie, interactie en praktijkcases. Na deze training heb ik een mooie rugzak vol met kennis rondom Agile HR waar ik direct mee aan de slag kan! Aanrader dus voor alle HR professionals !
Angelique Scholten
HR Business Partner - Geldmaat
Wil jij de wereld van Agile HR leren kennen en ervaren? Dan raad ik je deze training aan. Gidion en Brenda hebben mij op een inspirerende manier geholpen bij het begrijpen en ervaren van Agile HR door te doen! Verhelderende casussen, uitdagende oefeningen, aan de slag met je eigen organisatie. Goede balans tussen theorie en praktijk. Daarnaast complimenten voor het snelle schakelen van een training op locatie naar een online training in één weekend! En niet te vergeten de leuke, interactieve groep. Bedankt!
Jessica van Heeswijk
Projectmanager & product owner - Reijn
Agile HR: een wereld gaat voor je open. Praktisch, toepasbaar, best practices, handvaten, inzichten, methodes, materiaal, moderne visie op HR en organisatie ontwikkeling. Heel aansprekend en interactief gebracht door Brenda en Gidion. Een aanrader voor HR vakgenoten!
Lydia Rongen
Hoofd HR - Mediacollege Amsterdam
Interessante 3-daagse, waarbij er werd ingezoomd op hoe je verschillende HR-instrumenten wendbaarder kan inrichten. 2 van de 3 dagen waren, door de corona, online. Dat ging uiteindelijk bijzonder goed.
Christiaan Janssen
HR adviseur - Radboud University via Reijn
Een zeer praktische en interactieve training waarin de belangrijkste onderwerpen aan bod komen om het Agile werken en het Agile gedachtegoed in organisaties te ontwikkelen. Goede vertaalslag van de theorie naar bruikbare handvatten en tools om direct mee aan de slag te gaan in de (HR)praktijk!
Debbie van Motman
HR Manager bij Déhora Consultancy Group - Nederland Utrecht en omgeving, Nederland

Data

  • 16, 23 & 30 mei 2024 VOL!
  • 25 september, 2 & 9 oktober 2024
  • 14, 21 & 28 november 2024

Wat is Agile HR?

De toenemende wens om wendbaar te zijn als organisatie en als mens, heeft geleid tot een stevige vernieuwing van wat we traditioneel onder HR verstaan en heet: Agile HR. Agile HR kent vier niveaus: organisatie, afdeling, teams en instrumenten. In onderstaande video leggen we uit wat Agile HR is en welke rol HR heeft in een wendbare organisatie.

Resultaat

Na het doorlopen van de training heb je kennis opgedaan van de basisprincipes van agile werken en de agile filosofie. Je hebt geleerd hoe je als HR afdeling zelf wendbaarder kan worden en welke rol je als HR professional kan nemen tijdens de agile transformatie. Je weet hoe je door middel van het herinrichten van bepaalde HR instrumenten en principes de gehele waardecreatie en duurzaamheid van de organisatie kan bevorderen.

Programma

We werken op basis van de thema’s uit het boek ‘Agile HR’ (2017, 7e druk), geschreven door vijf coaches van Scrum Company. Deze driedaagse Agile HR training is opgedeeld in de volgende onderdelen:

Dag 1 – De wendbare HR afdeling

Op dag 1 staan we stil bij de noodzaak van een wendbare HR afdeling. We behandelen de basistheorie van Agile en we zoomen in op het strategische spectrum van HR, dit doen we door middel van Agile Portfolio Management. We formuleren de ambities en starten met het prioriteren en het aanbrengen van focus tussen alle lopende projecten. Tijdens deze dag staan de ‘waarom’ en de ‘hoe’ van Simon Sinek centraal. 

Dag 2 – Agile HR instrumenten

Tijdens dag 2 staat de ‘wat’ centraal. Hierin komen alle HR instrumenten aan bod en laten we zien hoe deze wendbaarder te maken zijn. Growth Conversations, het Agile functiehuis, een wendbaar CAO zijn hier enkele voorbeelden van. Alle theorie van deze dag wordt onderbouwd met eigen casuïstiek uit de praktijk!  

Dag 3 – De wendbare organisatie

Op dag 3 zoomen we uit en kijken we naar de organisatie in zijn geheel. We spreken over wendbare organisatiemodellen, reflecteren op het eigen organisatiemodel, gaan in op de verschillende waardestromen binnen organisaties aan de hand van verschillende casussen én starten met het inrichten van het eerste stabiele (agile) team. Daarnaast behandelen we de verschillende onderstromen en hoe je oude patronen kan ‘ontleren’. Tot slot staan we stil bij het thema leiderschap: Volgens onze State of Agile HR onderzoek (2022) is het ontwikkelen van leiderschap in de organisatie een belangrijke uitdaging voor HR-professionals. We gaan dan ook aan de slag met interventies waardoor leiderschap in wendbare organisaties naar een hoger niveau getild wordt. 

Voor wie?

(HR)professionals of -managers die werkzaam zijn binnen een organisatie en aan de slag willen met de vernieuwing van hun vak en ervoor openstaan om nieuwe manieren van denken, werken en organiseren te ontdekken en toe te passen.

Certificering

Scrum Company werkt nauw samen met het International Consortium for Agile (ICAgile). ICAgile is een vooraanstaande wereldwijde organisatie bestaande uit pioniers, experts en ervaren adviseurs op het gebied van agile. Na het doorlopen van de training ontvang je het internationaal erkende ICP-AHR certificaat (ICAgile Professional Agility in HR) en de bijbehorende titel, plus de mogelijkheid om het certificaat op je Linkedin te plaatsen.

Waarom Scrum Company?

Als coaches, adviseurs en trainers doen we dagelijks ervaring op in de praktijk van organisaties. Een belangrijk deel van ons werk is het coachen van HR-afdelingen en CHRO’s bij het vernieuwen en verbeteren van hun organisaties. Zo helpen we het grootste retailbedrijf van de VS met het herontwerpen van hun performance management. En ondersteunen we het MT HR van een grote telecomorganisatie in Nederland met het sturen en prioriteren van HR projecten en activiteiten. We organiseren regelmatig bijeenkomsten rond het Agile HR thema, zoals de Agile HR Beachparty, en middels onze Linkedin groep Agile HR.

State of Agile HR 2022

State of Agile HR 2022

In 2020 en 2022 publiceerden we het tweejaarlijkse internationale onderzoek naar Agile HR: de State of Agile HR. Intussen heeft het al duizenden HR professionals wereldwijd bereikt.

Zie ook: ‘HR is aan zet met de agile mindset’ in het Financieel Dagblad