Overzicht

Agile HR

Organisaties transformeren graag naar een agile organisatie, zodat ze klanten kunnen verrassen en sneller kunnen inspelen op verandering. Dit vraagt ook wat van de HR-competentie van organisaties.

Onze Agile HR training heeft een ⭐ 8.8 waardering

 

Locatie
Utrecht
Prijs
€ 2.100,-
Startdatum
16 september 2019
Training duur
3 dagen

Word Agile HR specialist met onze 3-daagse cursus!

Wat is Agile HR?

Dat steeds meer organisaties agile willen worden, heeft geleid tot een stevige vernieuwing van wat we traditioneel onder HR verstaan en heet: Agile HR. Agile HR kent vier niveau’s: organisatie, afdeling, teams en instrumenten.

Wat kun je na de training?

Na de training Agile HR ben je kundig in de volgende onderwerpen:

 • Basisprincipes van agile werken en de agile filosofie
 • De rol van HR in een agile transformatie
 • De verschuiving van de HR competentie naar zelforganiserende teams
 • Hoe je vanuit HR kunt starten met agile werken
 • Inzet van HR instrumenten in een agile organisatie

We werken op basis van de thema’s uit het boek ‘Agile HR’ (2017), geschreven door vijf coaches van Scrum Company. Je ontvangt het voor aanvang van de training.

Wat leer je in deze training?

De driedaagse Agile HR training is een interactieve training met vakprofessionals.

 • In deze training starten we met het onderzoeken wat agile werken is, hoe een agile organisatie eruit ziet en wat de belangrijkste principes en randvoorwaarden zijn.
 • We duiken vervolgens samen in verschillende onderdelen van de HR praktijk. Dit betekent dat we bijvoorbeeld inzoomen op de vernieuwingen binnen leren & ontwikkelen in agile organisaties. Of we kijken naar hoe je op een meer wendbare manier om kan gaan met de werkzaamheden als HR professional.

Maar we gaan ook verder dan de huidige situatie.

 • Zo gaan we aan de slag met de vernieuwing van HR, de nieuwe rollen die buiten het HR veld vallen en met zelforganiserende teams in de business.
 • Tenslotte pakken we een aantal HR instrumenten vast en passen deze toe op jouw situatie: we gaan aan de slag met de candidate experience en de employee journey. Er is ruimte om je eigen casuïstiek in te brengen. Omdat we de theorie koppelen aan de praktijk en aan jouw casuïstiek, weet je na de training hoe en waar je kunt beginnen.

Elke Agile HR training heeft dezelfde basis, maar is ook telkens weer anders toegesneden. Van te voren vragen we je wat jouw leerbehoeften en leerstijl(en) zijn. Op basis daarvan wordt er een programma voor de training gemaakt. En, zoals dat gaat bij wendbaar werken, stellen we gedurende de training het programma steeds bij, zodat jouw leervragen beantwoord worden.

Certificering

Scrum Company werkt nauw samen met het International Consortium for Agile (ICAgile). ICAgile is een wereldwijde organisatie bestaande uit pioniers, experts en ervaren adviseurs op het gebied van agile. Na het doorlopen van de training ontvang je van ons een Agile HR certificaat, de mogelijkheid om deze (automatisch) op je LinkedIn profiel te plaatsen en een certificaat bij ICAgile.

Ben jij geïnteresseerd?

Vul onderstaand formulier in. Na het invullen nemen wij contact met je op om de je inschrijving definitief te maken en sturen wij jou alle informatie die je nodig hebt voor de training Agile HR.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kosten en annuleringsvoorwaarden

De kosten voor de training zijn EUR 2.100,- excl. BTW inclusief certificaat bij IC Agile. Het gehele bedrag wordt door de deelnemer voldaan voor aanvang van de opleiding. Annuleren is mogelijk tot uiterlijk 6 weken vóór aanvang van de training.

Bij annulering binnen 6 weken voor aanvang van de training worden de volgende kosten in rekening gebracht:

 • 42 tot 15 dagen voor de training: 50% van het factuurbedrag
 • minder dan 14 dagen voorafgaand aan de training: 100% van het factuurbedrag
Een zeer waardevolle training die mij meer inzicht heeft gegeven in Agile werken. Het is ook zeer prettig om de ervaringen te horen van andere deelnemers. Levert heel veel positieve energie op en nieuwe inzichten!
Jeroen Meyer
Manager Business Support
Eindelijk een agile training voor non-IT. Een waardevolle training waarmee ik inzicht heb gekregen in Agile werken en nu weet wat een Agile mindset betekent voor de traditionele HR rollen, processen en instrumenten. Snel aan de slag met alle nieuwe inzichten!
Diane Etman
HR Manager bij VX Company
Een zeer praktische en interactieve training waarin de belangrijkste onderwerpen aan bod komen om het Agile werken en het Agile gedachtegoed in organisaties te ontwikkelen. Goede vertaalslag van de theorie naar bruikbare handvatten en tools om direct mee aan de slag te gaan in de (HR)praktijk!
Debbie van Motman
HR Manager bij Déhora Consultancy Group - Nederland Utrecht en omgeving, Nederland