De newbie

'Studeer jij communicatie?', 'Oh ja, dan kan je wel goed communiceren eh!'. Tsja deze grap komt je wellicht bekend voor. Maar wat houdt communicatie nog meer in?
Date
12 september 2017
Author
Àpun Houben
Categorieën
  • Scrum

And so the journey begins…

Van organisatieverandering, gedragsbeïnvloeding, organisatiereputatie- en legitimatie tot marketing en public relations. Communicatie is een breed vakgebied en dat maakte het voor mij lastig om een specialisatie te vinden die bij mij past, er is zoveel keus! Echter ben ik tijdens mijn studiejaren erachter gekomen dat ik organisatie- en gedragsverandering heel interessant vind (meer de strategische kant), maar ook vooral de marketing en pr van een organisatie. Dus strategie maar ook uitvoering. Met name tijdens mijn minor PR: Creating Stories kwam ik erachter dat ik tijdens mijn opleiding juist het werken in korte cycli en creatieve sessies miste, wat de effectiviteit van je taken verhoogt. Nadat ik te horen had gekregen dat ik geslaagd was voor mijn afstudeeronderzoek, wist ik het zeker. Ik ben klaar met de boeken en ik wil ervaring gaan opdoen in het werkveld!

A great place to work

Zo had een ex-collega van waar ik in mijn derde jaar stage heb gelopen, Linn, op LinkedIn mij benaderd voor een marketing communicatie functie bij Scrum Company. Say whuutt? Scrum Company is een startup die razendsnel aan het groeien is en organisaties coacht op hoe zij op een agile (wendbaar) manier kunnen werken. Hopatee! Nog voor de zomervakantie ben ik op gesprek geweest en kreeg ik te horen dat ik begin september mag beginnen om de marketing communicatie op te starten. Ik heb mijn eerste week achter de rug en de rollen ‘Community Chief’, ‘Material Girl’ en ‘Social Media Meister’ zijn al aan mij overgedragen. Ik heb het ontzettend naar mijn zin, want het team is namelijk ook hartstikke leuk. Daarnaast leer ik hier heel veel en richt Scrum Company zich hier ook op jouw persoonlijke ontwikkeling. Dat vind ik erg belangrijk, want waar doe je het eigenlijk voor? Zo mocht ik bijvoorbeeld vorige week mijn ‘Awesome Ambities’ opstellen en ben ik momenteel bezig met het organiseren van een evenement voor een nieuw boek dat we binnenkort gaan lanceren. Al met al, ‘a great place to work at’!

 

Àpun Houben

Eindredactie