Wanneer kies ik voor een open opleiding en wanneer voor incompany?

Als organisatie loop je soms tegen vraagstukken aan. Ook wat betreft agile werken. Soms lijkt het een ingewikkeld verhaal. Een incompany opleiding is dan een interessante keuze. Maar wist je dat een open opleiding vaak net zo effectief is? In deze blog lees je wat het verschil is en wanneer je kiest voor welke vorm van training.
Date
4 augustus 2022
Author
Nan van Grootel
Categorieën
  • Agile
  • Agile trainingen

Als je binnen je bedrijf al agile werkt of je hier meer in wil verdiepen, dan is het volgen van een opleiding heel handig. We zien regelmatig dat organisaties contact opnemen voor een incompany opleiding, omdat ze een uniek vraagstuk hebben. Ze krijgen dan een training op maat. In 80% van de gevallen weten we al hoe we kunnen helpen en is het probleem minder ‘bijzonder’ dan gedacht. Werk je niet aan een specifiek vraagstuk? Dan is een open opleiding ook erg interessant.

 

Open agile opleiding

Er zit een beetje een stigma op open opleidingen, omdat de inhoud meer ‘algemeen’ zou zijn of gedateerd. Men is bang dat de kwaliteit minder is dan een opleiding op maat. Maar niks is minder waar. We werken met de zogenoemde ‘champion aanpak’. Dat betekent dat iemand binnen onze organisatie verantwoordelijk is voor het up to date houden van de trainingen. Daardoor blijft de inhoud actueel en wordt de training doorontwikkeld. Ook blijft er altijd ruimte voor maatwerkvragen. En juist de dynamiek van een groep met allemaal verschillende professionals is heel interessant. Ze leren echt van elkaar. Voorbeelden van onze open opleidingen zijn de Agile coach opleiding en de Basis agile scrum training.

 

Incompany agile opleiding

Maatwerk is niet altijd de beste oplossing en het duurt soms even voordat het resultaat merkbaar is. Toch zijn er situaties die weldegelijk om een specifieke opleiding vragen. In dat geval is een maatwerkopleiding een goed idee. Voor het volgen van dit type opleiding is het minimum aantal van 6 mensen vereist. Het is dan belangrijk om een team of een bepaalde groep uit een bedrijf bij elkaar
te zetten en te laten werken aan een vraagstuk. Voor een bedrijf dat bijvoorbeeld met Kanban werkt, is een open opleiding vaak niet mogelijk.

 

Checklist: wanneer kies je welke opleiding?

Kortom, er is vaak meer keuze dan je denkt. Om het nog overzichtelijker te maken, hebben we een checklist voor je gemaakt.

Wanneer kies je voor een open opleiding?

 Iemand kiest ervoor om zelf een bepaalde opleiding te volgen
 De opleiding moet op korte termijn plaatsvinden
 De inhoud mag wat algemener zijn
 Het belangrijk is om de recente innovaties mee te krijgen
 De cursist graag wil leren van anderen uit verschillende bedrijven en branches

Wanneer kies je voor een Incompany opleiding?

 Bij een ingewikkeld vraagstuk dat echt om een specifieke oplossing vraagt
 Als de training niet direct moet plaatsvinden. Het is maatwerk en dat kost even tijd.
 Minimaal 6 personen uit 1 bedrijf volgen de opleiding
 Voor het bespreken van de meest recente innovaties

 

Wil je meer weten?

 

Neem contact op voor agile incompany opleidingen

 

Bekijk onze agile open opleidingen