10e (jubileum)editie Mastercourse Communicatie Scrum

Communicatieprofessionals opgelet! Dit najaar start de tiende Mastercourse Communicatie Scrum. De Mastercourse is een praktijkgerichte training voor communicatieprofessionals die beter resultaat en meer snelheid in hun projecten willen halen. Tijdens de Mastercourse voeren deelnemers een opdracht uit voor een echte opdrachtgever waarin ze oefenen in hun rol als scrum master.
Date
12 juni 2017
Author
Geeke van Bruggen
Categorieën
  • Scrum

Drie jaar geleden startte Scrum Company met de Mastercourse Reflectieve Communicatie Scrum die samen met hoogleraar Betteke van Ruler is opgezet. De allereerste praktijkopdracht vond plaats bij de NOS waarin het team de NOS-app onder de aandacht moest brengen en zorgen dat jongeren de app meer gingen downloaden en gebruiken. Inmiddels hebben meerdere opdrachtgevers de revue gepasseerd: o.m. de Hypotheekshop, NS, het Oranje Fonds en BAM.

Vorige week werd er aan een praktijkopdracht gewerkt voor het Fonds Gezond Geboren (foto). Marit Merkus, bestuurslid van het fonds en een van de eerste deelnemers van de Mastercourse, vulde de rol van product owner in. Marit: “Ik vind het ontzettend leuk om met mensen van buiten het fonds aan de opdracht te werken.” Het team, waarin Marit zelf meewerkte, zette in 2 dagen een concept neer om het fonds meer naamsbekendheid te geven. “De rol van meewerkend product owner was lastiger dan ik dacht. Ik werd zo in het project gezogen dat ik op moest letten om niet het overzicht te verliezen en ook mijn rol als product owner vast te houden. Maar het team heeft me veel nieuwe ideeën en energie gegeven en het is heel leuk om in korte tijd iets moois met elkaar te ontwikkelen.”

Marit werkte zelf als deelnemer een opdracht voor SURF uit. “Het is heel leuk om een kijkje bij een andere organisatie te krijgen. Ik werkte destijds bij Havenbedrijf Amsterdam als Hoofd Communicatie. Daar werden we vaak ook door de waan de de dag geleefd en werden projecten vaker niet dan wel afgerond. Dat moest anders kunnen dacht ik. Ik kwam in aanraking met Scrum en agile werken en ben na het volgen van de Mastercourse een evangelist voor agile werken geworden. De Mastercourse heeft mij een heel andere kijk op projecten gegeven. Ik zou niet anders meer willen.”
De 10e Mastercourse Communicatie Scrum start dit najaar. De theoriedagen vinden plaats op woensdag 6 en woensdag 13 september. De praktijkopdracht start op woensdagochtend 20 september met 2 aansluitende dagen in week 39 of 40 en de afsluiting op woensdagmiddag 11 oktober.

Inschrijven kan hier.
Praktijkopdracht bij NOS

Geeke van Bruggen