Agile Coach opleiding: officieel geaccrediteerd én nog beter

Goed nieuws: vanaf nu is onze agile coach opleiding officieel geaccrediteerd. Dat betekent dat naast alle kennis die je opdoet tijdens onze opleiding, je ook een certificaat ontvangt dat internationaal erkend is. Misschien denk je: internationaal erkend, nou en? Onze agile coach Nan vertelt je waarom dit in je voordeel werkt.
Date
24 maart 2023
Author
Nan van Grootel
Categorieën

Officieel geaccrediteerd: wat houdt dat in?

“Dat betekent dat een deelnemer aan onze Agile Coach opleiding een digitaal uniek ICP-ACC certificaat ontvangt, waarbij de proef van bekwaamheid is behaald. Die behaal je als wij door de opleiding heen zien dat je volgens internationale standaarden agile coach bent. We kijken met name of deelnemers de juiste competenties ontwikkelen. We nemen geen examen af maar willen vooral zien of deelnemers gedurende de opleiding het juiste doen.”

ICAgile is jullie certificeringspartner. Waarom kozen jullie voor deze organisatie?

“Dit is de enige organisatie die competentiegericht traint en naar certificering toewerkt, door te kijken naar het leerproces. Ze kijken naar iemands kwaliteiten, talent en ervaring. In de opleiding zie je dat terug in onderdelen als: het geven van een presentatie, het ontwikkelen van een agile tool en het doen van een opdracht binnen een eigen organisatie.”

Wat kun je met dit certificaat?

“Dit certificaat doet er echt toe, omdat het internationaal erkend is. En voor (potentiële) werkgevers is het een interessante extra op iemands cv.”

Is de agile coach opleiding veranderd?

“De opleiding is zeker aangepast. Dat zit niet in de prijs of de duur. Er zijn vooral dingen bijgekomen. Zo besteden we een groot deel van de opleiding aan coaching van teams én aan 1-op-1 coaching. Met name het 1-op-1 was nog geen onderdeel van de opleiding. Dat is nu ter verdieping toegevoegd.”

Is er nog meer anders?

“We focussen nu ook meer op de rollen die de agile coach aanneemt in het begeleiden van teams en organisaties. Daarvoor gebruiken wij het Japanse Shu-Ha-Ri als kapstok. Zo trainen wij coaches om vanuit verschillende rollen te coachen. En daarbij nieuwsgierig te blijven, te gidsen en aannames thuis te laten. Hierbij kun je denken aan rollen als instructeur, mentor, coach en facilitator.”

Voor wie is de opleiding?

“De Agile Coach opleiding is voor de ervaren scrum master met coaching ervaring van meerdere agile teams. En voor agile coaches die aan het begin van hun carrière staan. Deelnemers die zich het meest thuis voelen bij deze opleiding zijn ook vaak ambitieus van aard.”

Wat hoop je voor type agile coach op te leiden?

“Ik hoop agile coaches af te leveren die in staat zijn om op verschillende niveaus te acteren in verschillende rollen. En die snappen dat coaching echt een professie is die verder gaat dan het stellen van open vragen. Daarnaast is het imago van een coach tegenwoordig niet altijd positief. Met deze kwaliteitsstempel hoop ik dat het imago beter wordt.”

Wil je leren hoe je organisaties helpt als agile coach én ga je voor een internationaal erkend certificaat? Kies dan voor onze Agile Coach opleiding.

Nan van Grootel

Agile Coach & Transformatie Consultant
Uitdager, no-nonsense, vragensteller