Overzicht

Agile Leiderschap

Agile organiseren vraagt om nieuwe manieren van denken, werken en organiseren van leiders. De no-nonsense Agile Leiderschapstraining helpt je om je eigen leiderschap door te ontwikkelen en je organisatie te ondersteunen op het pad naar wendbaarheid.

Locatie
Creative Valley, Stationsplein 32, 3511 ED, 3.13
Prijs
€ 2.950,-
Data
11 september 2019 9 oktober 2019 13 november 2019
Training duur
3 dagen
Voor wie?
Voor bestuurders, directieleden, managers en chapter leads
Inschrijven

Wat is Agile Leiderschap?

Het leiden, richting geven en inspireren van organisaties in een voortdurend veranderende omgeving is een stevige opgave. Traditionele ideeën over management en leiderschap komen steeds meer onder druk te staan, nu nieuwe organisatiemodellen en nieuwe generaties hun intrede doen. Teamwerk wordt steeds belangrijker en over het algemeen gaat dat gepaard met toegenomen autonomie. Dit alles vraagt om Agile Leiderschap, dat we definiëren als: “Het vermogen van leiders om teams te ondersteunen bij het creëren van klantwaarde en om de onzekerheden die daarbij binnen en buiten de organisatie bestaan, te omarmen.” Vaak hebben leiders hier de basis van al onder de knie: de uitdaging is om dit bestaande leiderschap verder te ontwikkelen, zodat de organisatie zich duurzaam verder kan ontwikkelen.

Wat doet een Agile Leider?

Agile leiders durven onzekerheid te omarmen en te benutten en scheppen de voorwaarden voor teams om te floreren. Daarbij brengen ze de volgende vijf elementen van agile leiderschap in praktijk:

Agile leiderschap 5 elementen roze

Elk van deze elementen vraagt van agile leiders bewustzijn van het eigen gedrag en het doorbreken van bestaande patronen. Verder zijn agile leiders vaardig in het vormgeven van flexibele strategieën, structuren en processen: hiervoor hebben zij specifieke tools en werkvormen in hun rugzak.

Voor wie is deze training?

Voor bestuurders, directieleden, managers en chapter leads, die waarde zien in het stimuleren van wendbaarheid en zichzelf daaraan willen committeren. Wanneer jouw organisatie zelf op weg is naar het toepassen van agile werken en denken, stimuleren we je om inzichten uit die praktijk mee te nemen.

Resultaat van de training

Na de training Agile Leiderschap heb je inzicht in het gedrag en de vaardigheden die passen bij een agile leider, weet je hoe je jezelf daartoe verhoudt en wat er nodig is om jezelf daarin verder te ontwikkelen. Daarbij doe je kennis op over nieuwe organisatiemodellen en hoe je deze kan vormgeven en richting geven.

Wat leer je?

Tijdens de training Agile Leiderschap leggen we voortdurend de koppeling tussen nieuwe inzichten op het gebied van wendbare organisaties en leiderschap en wat jou te doen staat als leider in jouw omgeving. Daarbij hebben we speciale aandacht voor de dynamiek in leiderschapsteams, strategie en organisatieontwikkeling. De trainers zullen putten uit hun praktijk op het gebied van agile transformaties en het coachen van management teams.

Het programma bestaat op hoofdlijnen uit de volgende onderdelen:

  • De betekenis van radicale en onverwachte verandering in markten, technologieën en de arbeidsmarkt voor organisaties
  • De nieuwe vragen die ontstaan voor leiders van (agile) organisaties
  • Jouw persoonlijke leiderschapsstijl en de kansen om die door te ontwikkelen
  • Het ontwikkelen van jezelf, leiderschapsteams en teams in de organisatie
  • Nieuwe processen, structuren, culturen en samenwerkingsvormen in een agile organisatie: onder meer Agile HR, Agile Finance en strategievorming
  • Concrete interventies voor het versterken van jouw agile leiderschap

Tussen de drie dagen van de training door, ga je met kleine opdrachten aan de slag om het geleerde in praktijk te brengen. Verder wordt je gekoppeld aan een mede-deelnemer als buddy en heb je de optie om een halve dag gecoacht te worden door één van de trainers in de periode na afloop van de training (dit is inbegrepen in de prijs).

Certificering

Scrum Company is geaccrediteerd door het International Consortium for Agile (ICAgile). ICAgile is een wereldwijde organisatie bestaande uit pioniers, experts en ervaren adviseurs op het gebied van agile. Na het doorlopen van de training ontvang je een erkend certificaat van ICAgile op het gebied van Agile Leiderschap en de ICP-ALP titel.

 

Direct inschrijven

Naam & gegevens

We sturen je van tevoren ons boek toe. Laat hier het adres achter waar je dat graag wil ontvangen.

  • We sturen je van tevoren ons boek toe. Laat hier het adres achter waar je dat graag wil ontvangen.
  • Opmerkingen of vragen over je inschrijving. Let op: moet er een kostenplaats vermeld worden op de factuur? Vermeld dat dan hier.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.