Let’s celebrate agile!

Het is vandaag International Darwin Day. Mensen over de hele wereld vieren de geboortedag van Charles Darwin, de man achter de alom bekende evolutietheorie via natuurlijke selectie. Twitter staat dan ook vol met huldigingen, verwijzingen en meer naar deze man. Maar, de misschien wel meest gebruikte quote blijkt niet van de beste man zelf te zijn."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
Date
12 februari 2016
Author
Gidion Peters
Categorieën
  • Agile

Afijn, of de quote nu van Darwin, Megginson of Darrow is. Het gaat om de gedachte; en die is voer voor agile denken en werken. Want geldt dit voor organisaties ook niet net zo goed? Collega Nienke schreef er vorig jaar april (lees blog) al over: “Steeds meer organisaties willen wendbaar worden. Ze willen dat niet omdat het hip is, maar omdat het noodzaak is. De wereld om ons heen verandert zo snel dat je als organisatie om moet kunnen gaan met deze complexiteit om te beantwoorden aan de wensen van de klant, burger of partners.”
Dus laten we vandaag een biertje drinken op Darwin, Megginson, Darrow én agile denken. Omdat we alleen kunnen overleven als we wendbaar zijn. Let’s celebrate agile! Proost!

Gidion Peters

Co-founder