HR Talent of the Year

Supertrots zijn we op onze collega Willemijn Boskma. Zij is genomineerd voor HR Talent of the Year! Binnen Scrum Company is ze de belichaming van Agile HR en veelgevraagd spreker op menig congres en in de directiekamer. Tegelijkertijd staat ze het liefste met haar poten in de modder het HR-vak en instrumentarium op agile wijze te verbouwen. Op 30 november gaat ze met 7 anderen tijdens de finale strijden voor de titel HR Talent of the Year.
Date
16 oktober 2018
Author
Àpun Houben
Categorieën
  • Agile hr

”Het zou mij niet verbazen als er op de arbeidsmarkt van de toekomst veel meer gewerkt wordt vanuit het agile gedachtegoed. Steeds vaker zie ik dat mensen – klanten én medewerkers – centraal komen te staan, het werken in korte perioden, het opleveren van werkbare producten en inspelen op verandering de boventoon gaat voeren. Helaas is dit op het moment nog niet de norm, en zijn er nog steeds veel organisaties waarin werk verzandt in lange discussies, vertraagde planningen en teleurstellende eindresultaten.

 

 

Vanuit een zoektocht naar meer energie en plezier op de werkvloer, heb ik agile leren kennen. Ik heb ervaren dat agile organiseren een manier is om je werk te organiseren zodat plezier, teamwerk, resultaat en persoonlijke leiderschap goed tot hun recht komen. Met expertise, humor en een kritische blik adviseer, coach, ondersteun en train ik organisaties in het wendbaar organiseren. Zodat we in de toekomst op wendbare wijze met plezier en snelheid, resultaat bereiken.
In de toekomst bestaat HR niet meer; tenminste, de taken die nu bij HR liggen komen bij de teams in de business zelf te liggen. Dit soort teams richten zelf hun werving- en selectieproces in en bedenken een eigen manier van beoordelen. HR – dan bekend als People & Culture, focust zich nog op drie thema’s.

Ten eerste is dat employer branding – het bewust neerzetten van een knetter sterk werkgeversmerk en het inzetten van elke medewerker als ambassadeur van jouw organisatie. Het tweede thema is dat van de employee experience, met nadruk op experience. HR van toekomst houdt zich bezig met méér dan een proces of een tool – het weet te verbazen, te verassen en te ondersteunen. De dragers en uitdagers van de organisatiecultuur, het ondersteunen van medewerkers door middel van verrassende employee experiences – dat is onderdeel van het werk van de toekomstige HR professional.
Het derde focuspunt is de randvoorwaardelijke: constant inspelen op verandering. De HR professional van de toekomst heeft een strategische rol, haalt trends van buiten naar binnen, is scherp op wat de HR data vertelt en vertaalt beide in korte cycli naar de eigen organisatie. Er ligt een mooie én uitdagende toekomst voor ons. Ik kan niet wachten.”- Aldus Willemijn.

XpertHR

Bekijk het ExpertHR college met Willemijn over Agile HR

👉 Stem hier op Willemijn!
Het boek Agile HR nog niet gelezen? Bestel het hier
Zelf aan de slag met Agile HR? Bekijk onze Agile HR training

Blogs van Willemijn:

Àpun Houben

Eindredactie